Jag har bakat en plåt frallor på morgonen. Supergoda och uppskattades av hela familjen:
Snabba, saftiga och nyttiga frallor (12 st)
3 dl fiberhavregryn
1 1/2 dl grahamsmjöl eller dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl vetekli eller mer grahamsmjöl/dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl havrekli eller mer grahamsmjöl/dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl sojamjöl eller mer grahamsmjöl/dinkelfullkornsmjöl
3/4 dl pumpakärnor
1/4 dl hampafrön eller mer pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g kvarg (kesella)
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
2 ägg
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop gryn, mjöl, (kli), pumpakärnor, (hampafrön), bakpulver och salt i en bunke.
3. Rör i resten.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Forma degen med händerna till 12 st runda "bullar"/klumpar och lägg på plåten.
5. Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt svalna och ät med vad du vill!
Jag använde mig av en massa olika mjöl, klier och konstiga frön som kanske inte de flesta har hemma. Ni kan likaväl använda 3 dl havregryn, 3 dl valfritt mjöl och 1 dl pumpakärnor/solroskärnor istället, vilket jag har skrivit ut i receptet.
Dagens frukost fick helt enkelt bli:
x Två frallor
x Kokt ägg
x Keso
x Tomat
x Skinkrullar
x Kiwi
Ha en fin söndag!