Jag la upp två varianter mellanmålsmuffins "kokosstyle" i augusti någon gång, det var mina två egna påhittade smaksättningar. Första gången jag använde detta "kokosstyle" recept gjorde jag precis enligt grundreceptet som jag fann här, med choklad och jordnötssmörsmak! Dock har jag tydligen inte lagt upp det här upptäckte jag igår, men receptet och bilderna fanns sparade i ett inlägg i utkast på bloggen, så jag lägger upp det nu. Bättre sent, än aldrig, eller hur? Supergoda och passar som mellis att ha med sig i väskan. Dock vill jag tillägga att dessa inte är söta som vanliga chokladmuffins, de är just mellanmålsmuffins som smakar choklad/jordnötssmör och som känns lite extra lyxiga än vanligt mellis.
Mellanmålsmuffins kokosstyle med kakao och jordnötssmör (8 st)
2 ägg
1 mosad banan
1 dl havregryn eller andra gryn
1 dl kokosmjölk
2 msk kokosmjöl (går säkert med annat mjöl)
1 msk jordnötssmör eller annat nötsmör
1 1/2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser noga till muffinsen i en bunke.
3. Fördela i ca 8 st normalstora muffinsformar. Toppa med kokosflingor.
4. Grädda i ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna.
5. Frys in eller ät direkt. Perfekta att på morgonen bara ta ut ur frysen, lägga i väskan och äta senare till mellanmål.
Annars hittar ni hallon/blåbär/kardemumma varianten här, och äpple/kanel varianten här! :D