Sofies Wellness

Snabbgjort päron/hallonmos med kardemumma och kanel

Av Sofie - 2012-11-05 07:53


 


Dagens frukost:

x Fiberhavregrynsgröt med keso, päron/hallonmos och hemmagjord granola (recept på den kommer)


Päron/hallonmos med kardemumma/kanel (1 portion): Skär 1 päron i bitar, lägg i en skål och micra på högsta effekt i ca 1 min. Ta ut och mosa till ett mos med en gaffel. Rör i några hallon, och kardemumma och kanel efter smak!


Jag gjorde ett väldigt snabbt mos idag till min gröt som blev väldigt gott. Det går att varieras på mängder av sätt. Man kan bara ha päron som det är. Eller ta äpple (nu behöver ni aldrig mer köpa äpplemos), mango eller persika/nektarin och värma och göra mos av. Sedan kan man smaksätta detta om man vill med olika kryddor som nejlika, kardemumma, vaniljpulver, pepparkakskrydda, kanel osv. Man kan skippa hallonen eller ta blåbär istället. Ni fattar, det går att varieras på mängder av sätt! 


 
 
ANNA

ANNA

6 november 2012 09:00

Sånt snabbmos älskar jag :) Brukar krydda med kanel, men ska absolut testa med kardemumma. Perfekt gröttopping!

http://lidenmentuff.blogspot.se

 
Ingen bild

lovisa

6 november 2012 22:33

Å, jag älskar med att toppa med egen mos, fast jag gillar när den är kall, så jag brukar bara ta ett riktigt moget päron, riva/mosa det på den fina sidan av rivjärnet. Blir som som en söt kall päron mos plus massa vätska som blandar sig fint i mjölken :-)

Sofie

7 november 2012 08:07

Låter gott det med :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards