Gjorde en underbar julig gröt nyligen som jag inte har lagt upp:
Pepparkaksgröt (1 portion): Koka upp 1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, 1/2 mosad banan och 1 tsk pepparkakskrydda. Låt puttra ihop sig till en gröt. Rör ev. i 1 rå äggvita. Toppa med vad du vill, men jag hade keso, kiwi, jordnötssmör och gojibär!!!
Pepparkaksgröten är alltid en favorit i höst/vintertider. Går att göra på en massa sätt, bara att ha i pepparkakskrydda. I den ovan har jag sötat gröten något med mosad banan vilket gör den väldigt len och söt i smaken. Annars älskar jag att skippa bananen och ha i 1 rivet äpple eller päron istället. Även davosgröt på gryn, yoghurt och pepparkakskrydda är en favorit.
Har ni några andra tips på pepparkaksgröter man kan göra?