Det är ett tag kvar till våffeldagen (den är väl i mars någongång?), men inte långt kvar till jul. Jul i matväg för mig är allt som smakar saffran och pepparkaka hehe. Så dessa våfflor smakade jul. När jag skrev om saffransugnpannkaka häromdagen fick jag ett tips om att göra saffransvåfflor och det lät gott så jag var tvungen att pröva det till middag igår. Egentligen är det bara mitt favoritrecept bananpannkakor (+saffran) men man gör det i ett våffeljärn. Om ni nu inte av någon anledningen har/tycker om saffran, kan ni bara skippa det så får ni vanliga våfflor som smakar som bananpannkaka.
De var väldigt goda, men dock inte frasiga som våfflor kan vara (vad är tricket med det egentligen?). Mer som konsistensen på bananpannkakor men i våffelform.
Saffransvåfflor (2 st)
2 ägg
1 banan
1 paket saffran
kokosolja/smör/kanske rapsolja
1. Mosa bananen och rör med äggen och saffran.
2. Sätt på våffeljärnet. När det är varmt ligger du i en rejäl klick kokosolja/smör/smakfri olja (det du har hemma helt enkelt, dock inte olivolja eftersom den kommer ge just olivsmak).
3. Häll i halva smeten, och låt gräddas till en våffla med fin färg. Lägg på en tallrik och gör samma med andra halvan av smeten.
4. Ät med vad du vill. Jag lyxade till det med hallon/keso/en gnutta kanel-röra, mullbär, russin (kanske man även kan ha i våfflorna för mer lussebullssmak), hampafrön och kokosflingor!
Passar till dagens alla mål. Frukost, förmiddagsmellis, lunch, eftermiddagsmellis, middag, kvällsmellis och fika. Man kan ju anpassa mängden beroende på vad det är för måltid och om man har någon topping på osv.
Minnesregeln: 1 ägg+1/2 banan=1 våffla
Enjoy, skapar även en ny kategori nu som får heta Jul. Då blir det lättare att hitta alla juliga recept. Dock kommer det ta ett tag för mig att föra över alla tidigare recept in i kategorin som är juliga eftersom det är massor av recept och allt måste göras manuellt (och jag har en massa månaders inlägg som jag inte ens har sorterat sedan tidigare, men det tar en hiskelig tid).