Sofies Wellness

Att göra med en pumpa: Pumpapuré och rostade pumpafrön

Av Sofie - 2012-11-13 17:00


 


Det är ju pumpatider nu. Igår tog jag till vara på en dekorationspumpa hemma hos oss från halloween. Jag har rostat fröna. Men även gjort pumpapuré av köttet. Ni som läser många amerikanska hälsobloggar har säkert kommit i kontakt med recept med pumpapuré, perfekt i nyttiga efterrätter och kakor. I USA har de lyxen att kunna köpa det färdigt på burk, det finns tyvärr inte (än) i Sverige, men göra egen kan vi. Så nu har jag en massa recept att testa med min pumpapuré som står i kylskåpet (hoppas bara att den håller sig ett tag).


Pumpapure (1 burk)


1. Skär en pumpa i bitar. Ta bort fröna och köttet omkring fröna. Lägg pumpabitarna (med skal fortfarande på) på en bakplåt med bakplåtspapper.

2. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 1 timme. Ta ut och skär sedan bort skalet.

3. Mixa med en stavmixer köttet till en pure. Låt svalna.

4. Lägg i en burk och förvara i kylskåpet!


Som sagt recept på vad ni kan göra med pumpapurén kommer. Men man kan nog äta den som den är också istället för sötpotatismos/bulgur etc.


    


    


Rostade pumpafrön


1. Gröp ur fröna ur en pumpa. Skölj noga bort köttet som är kring fröna.

2. Lägg fröna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Ev. kan man ha salt och kanske någon krydda som chili om man vill ha det som snacks på (istället för chips kanske). Jag vill använda mina till mycket, så jag hade bara olja på för knaprighet.

3. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 20-30 min, kolla noga så att de inte bränns.


Det var mina tips på vad man kan göra med pumpa. Har ni några fler pumparecept/tips?

 
 
Ingen bild

N

13 november 2012 17:29

Jag har testat att göra både pumpasoppa, pumparisotto och pumpaglass. Alla tre sakerna är jättegoda! Till pumpasoppa och pumparisotto finns det en massa olika recept, glassen gör man helt enkelt efter ett valfritt recept till hemmagjord glass, och till smaksättning använder man pumpapuré och lite socker.

 
Emma

Emma

13 november 2012 19:08

Alltså pumpa är så sjukt gott! Jag åt massvis när jag var i Nya Zeeland och Fiji. Blir sugen på det igen!!!

http://emmabarremyr.blogg.se

 
Felicia

Felicia

13 november 2012 19:12

Hej! Jag brukar ofta göra just sån här pumpapure! Den håller för min 1,5 vecka (eller mer, den brukar oftast ta slut innan!!) i en väl försluten burk i kylskåpet. Jag brukar göra en supergod pumpkinpie-smoothie av 1 dl pumpapure, 1 frusen banan i slantar, 1 dl mjölk, kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och muskot krydda (efter smak)!
Lycka till =)

http://www.instagram.com/feliciafalck

Sofie

13 november 2012 19:52

Åh det lät jättegott :)

 
Ellen

Ellen

13 november 2012 19:29

Hett tips är att äta en slev pumpapuré med massvis med kanel och en stor klick mandelsmör. Sjukt gott :)

http://pellan.se

 
Ingen bild

Rosa

13 november 2012 21:53

Vad för sorts pumpa ska man andvända? :D

Sofie

14 november 2012 21:56

Jag använde en vanlig sådan där rund orange :)

 
Ingen bild

:)

14 november 2012 06:47

Jag vill tipsa om annat än pumpa :P
Jag åt en alldeles ljuvlig smoothie häromdagen, den var som en riktig dessert. Gjorde den på mild yoghurt, mango och massa rivet limeskal. TESTA! :D Var ruskigt gott ;)

 
Ingen bild

Anna

19 november 2012 17:13

Pumpapuré finns visst i Sverige, på Daglivs utländska hylla. Dock kostar en burk 89 :- om jag minns rätt! Sjukt dyrt.

Sofie

22 november 2012 21:52

Ja okej, den affären har jag varit inne i några enstaka gånger, den enorm :) Men det var lite väl dyrt om du frågar mig!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards