Sofies Wellness

Hemmagjord pizza och annorlunda topping!

Av Sofie - 2012-11-14 21:40


 


Denna kväll gjorde mamma hemmagjord pizza med deg och sås enligt detta recept. Ett jättebra recept! Man använder grovare mjöl, vilket ger mer fibrer och mättnad.


Jag gick lite wild när jag skulle lägga på topping på min, men det blev faktiskt riktigt gott och därför tänkte jag tipsa er om det. Förutom deg och sås från länken ovan hade jag: En burk tonfisk, röd paprika, majs, champinjoner, oliver, fetaost och oregano!


Pizza brukar kallas för onyttig mat. Och visst kan det vara det. Men det måste det inte vara. Det är väl främst vetemjölet och den feta osten som är ”problemet”. Satsa istället på grövre mjöl och mycket topping i form av en massa olika grönsaker, svamp och proteinkällor (som tonfisk eller skinka) så behövs inte lika mycket ost för att få det riktigt gott. Personligen tycker jag mest om fetaost då den ger smak till skillnad från vanlig pizzaost. Till sist vill jag tipsa om att äta en sallad till och den får gärna vara större och innehålla mer grönsaker än den jag åt idag. Då får ni en bra middag trots att det är pizza. Och om man har mycket på och till kommer man inte heller orka hela pizzan. Sist men inte minst vill jag tillägga att jag självklart tycker det är okej att äta vanlig hämtpizza (vill inte sända ut fel signaler) ibland, bara det inte är ofta. Jag vet att ni gärna vill ha lite tips hur man gör "onyttig" mat "nyttigare", så där kom några pizzatips! :D


Annars tycker jag jättemycket om detta pizzadeg recept som är mer utav en proteinpizza!


  Med så mycket topping på orkade jag inte hela. Men gott var det och sedan blev det ben and jerry till efterrätt. Mätt tjej efteråt!!!


 Vad är era favorittoppingar på pizza?

 
 
Ingen bild

Ida

14 november 2012 22:24

Hej!
bra tips där med tonfisken!
Jag brukar ha på tomatsås,päron, getost och lite ruccola och sedan tar jag lite acasia honung och ringlar över getosten. Det blir riktigt gott!
Det får du testa nästa gång du käkar pizza igen:)

Sofie

15 november 2012 06:42

Päron låter väldigt intressant :)

 
Sally

Sally

15 november 2012 08:31

Rödbetor och pesto var galet gott! Annars måste det alltid finnas ruccola som man lägger på pizzan när det är klar! Btw det finns flera surdegspizzerior I Stockholm som jag velat pröva, då jäser ju inte degen så där obehagligt i magen när man ätit den :)

http://Www.skippanudlarna.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards