Sofies Wellness

Recept: Spenatsoppa

Av Sofie - 2012-11-17 13:32

  

 


Jag gjorde en härlig spenatsoppa till lunch. Gott, snabbt, enkelt och nyttigt:


Spenatsoppa (2-3 personer)


3 schlottenlökar alternativt 1 mindre gul lök

250 g fryst spenat i kuber

5 dl vatten

1/2-1 dl grädde

kryddor som chilipulver, kajennpeppar och timjan

salt o peppar

ev. 1-2 laxfilér i kuber eller 1 näve skalade räkor (mer matigt då)

1 kokt ägg per person


1. Hacka löken och fräs mjuk i en kastrull.

2. Lägg i spenat och vatten. Låt koka upp, och puttra i sådär 5 min. Häll i grädde och smaksätt med valfria kryddor efter smak, jag hade chilipulver, kajennpeppar och timjan. Smaka av med salt och peppar.

3. Om du vill ha det mer matigt låt en bit lax i kuber eller näve räkor få koka med i några minuter.

4. Servera med kokta ägghalvor och gärna bröd till!!


Jättebra lunchmat. Jag hade en laxfilé i. Dock vill jag varna för att hälla i för mycket kajennpeppar och chilipulver på en gång, utan smaka av lite i taget, min blev lite väl het, jag var tvungen att späda ut det i min skål med kallt vatten.


 


 Med en varm (upptinad hehe) fralla med ost och tomat 

 
 
Sally

Sally

17 november 2012 20:43

Spenatsoppa àr superyummie!Jag brukar dock mixa den ;)

http://www.skippanudlarna.com

 
Ingen bild

Anna

17 november 2012 22:22

Åååh bästa soppan!! Brukar också ha lax i, det passar så himla bra ;) Brukar du frysa in om det blir över? Är lite splittrad när det kommer till just det, eftersom många påstår att spenaten blir giftig. Hur gör du?

Sofie

28 november 2012 21:02

Förlåt för sent svar. Ville kolla upp lite fakta innan jag svarade på frågan och jag har inte hunnit det förrän nu.
Jag vet inte riktigt om det är farligt. Jag försökte googla lite och alla de källorna påstår att det inte är farligt att värma om spenaten, men man vet ju inte om de ha rätt. Själv har jag inte värmt spenat igen den senaste tiden (som jag kan komma ihåg). Men en gång för väldigt många år sedan blev jag ordentligt magsjuk av vad jag misstänker var spenat och sedan kunde jag inte äta det på flera månader, kommer dock inte ihåg hur den var tillagad :P

 
Ingen bild

:)

18 november 2012 09:27

Den ser riktigt god ut, särskilt med ägg i :D
Jag har en fråga om ditt recept på lussekatter, det " vanliga" :P, blir de jättesöta? För jag gillar inte om de är jättesöta, men heller inte "osöta" Så undrar helt enkelt hur sötman är? :P

Sofie

18 november 2012 21:40

Jo de är ganska söta som jag minns dem, men det var snart 1 år sedan jag åt dem :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards