Jag gjorde en härlig spenatsoppa till lunch. Gott, snabbt, enkelt och nyttigt:
Spenatsoppa (2-3 personer)
3 schlottenlökar alternativt 1 mindre gul lök
250 g fryst spenat i kuber
5 dl vatten
1/2-1 dl grädde
kryddor som chilipulver, kajennpeppar och timjan
salt o peppar
ev. 1-2 laxfilér i kuber eller 1 näve skalade räkor (mer matigt då)
1 kokt ägg per person
1. Hacka löken och fräs mjuk i en kastrull.
2. Lägg i spenat och vatten. Låt koka upp, och puttra i sådär 5 min. Häll i grädde och smaksätt med valfria kryddor efter smak, jag hade chilipulver, kajennpeppar och timjan. Smaka av med salt och peppar.
3. Om du vill ha det mer matigt låt en bit lax i kuber eller näve räkor få koka med i några minuter.
4. Servera med kokta ägghalvor och gärna bröd till!!
Jättebra lunchmat. Jag hade en laxfilé i. Dock vill jag varna för att hälla i för mycket kajennpeppar och chilipulver på en gång, utan smaka av lite i taget, min blev lite väl het, jag var tvungen att späda ut det i min skål med kallt vatten.
Med en varm (upptinad hehe) fralla med ost och tomat