I helgen när jag bakade använde jag mig av mitt vanliga mellanmålsmuffinsrecept men istället för att göra dem söta gjorde jag dem matiga. Blev goda och saftiga. Perfekta att ha med som mellanmål i väskan!!!
Matiga Mellanmålsmuffins (9 st)
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl mandelmjöl (bara att mixa vanliga mandlar till mjöl men det går säkert även med annat mjöl också eller mer gryn)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 ägg
3 äggvitor (1 dl på dunk, eller 1-2 hela ägg till)
2 msk tomatpure
1 1/2 dl finrivna morötter
4-5 skivor strimlad skinka
4-5 hackade soltorkade tomater
50 g smulad fetaost
2 tsk torkad basilika
2 tsk torkad timjan
1. Blanda ihop allt enligt den ordningen det står ovan till en smet i en bunke.
2. Fördela i ca 9 st muffinsformar (gärna silikon så fastnar muffinsarna inte i pappret).
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
Om man vill ha veggo är det bara att skippa skinkan. Och man kan ju byta ut kryddorna om man vill!