Sofies Wellness

Recept: Matiga mellanmålsmuffins

Av Sofie - 2012-12-14 12:00


    


I helgen när jag bakade använde jag mig av mitt vanliga mellanmålsmuffinsrecept men istället för att göra dem söta gjorde jag dem matiga. Blev goda och saftiga. Perfekta att ha med som mellanmål i väskan!!!


Matiga Mellanmålsmuffins  (9 st)


1 dl fiberhavregryn

1/2 dl mandelmjöl (bara att mixa vanliga mandlar till mjöl men det går säkert även med annat mjöl också eller mer gryn)

1 tsk bakpulver

1 krm salt

3 ägg

3 äggvitor (1 dl på dunk, eller 1-2 hela ägg till)

2 msk tomatpure

1 1/2 dl finrivna morötter

4-5 skivor strimlad skinka

4-5 hackade soltorkade tomater

50 g smulad fetaost

2 tsk torkad basilika

2 tsk torkad timjan


1. Blanda ihop allt enligt den ordningen det står ovan till en smet i en bunke.

2. Fördela i ca 9 st muffinsformar (gärna silikon så fastnar muffinsarna inte i pappret).

3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.


Om man vill ha veggo är det bara att skippa skinkan. Och man kan ju byta ut kryddorna om man vill!


 


 


 
 
Ingen bild

sanna

14 december 2012 12:15

låter mumsigt! undrar dock lite över det här med mandelmjöl - är det nån speciell anledning till att ha det istället för ngn annan typ av mjöl, ger det speciell konsistens eller smak eller så?

Sofie

9 januari 2013 20:09

Jag började att använda mig av mandelmjöl för att jag testade recept som hade det i sig, och sen har det blivit att jag använder det i andra recept också. Ärligt talat gör jag inte det med någon särskild meningen, det har bara blivit att jag väljer det ibland. Om man pratar näringsmässigt så innehåller ju mandelmjöl lite kolhydrater, mycket bra fetter, en hel del protein och mycket mineraler. Många som äter LCHF och lågkolhydratskost använder sig mycket av mandelmjöl. Jag äter ju inte efter någon diet alls, men har testat en hel del sådanna recept. Om det är mycket mandelmjöl i ett recept ger det en smak av just lite mandel, men annars smakar det som vilket recept med mjöl som helst. Konsistensen vet jag inte riktigt, men det känns som att mandelmjöl inte suger åt sig lika mycket vätska som vanligt mjöl, men jag kan ha fel. Oftast om jag använder mig av mandelmjöl i något recept kan man byta ut det mot annat mjöl. De mjöl som jag brukar använda mig av (och har hemma) förutom mandelmjöl är fullkornsdinkelmjöl, grahamsmjöl, havregrynsmjöl (dvs havregryn man mixar till mjöl), kokosmjöl, sojamjöl, kikärtsmjöl och rågmjöl när jag bakar.

 
Betty

Betty

14 december 2012 21:04

Gott!!! Abslout något för mig att göra till alla mina trollungar :)

http://tuttar.blogplatsen.senzgv

 
Ingen bild

Klara

16 mars 2013 16:44

Tror du att man skulle kunna frysa dessa muffins? :) toppen blogg älskar alla dina inlägg och följer din blogg varje dag! :D

Sofie

17 mars 2013 20:19

Tack :) Ja det fungerar utmärkt!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards