Sofies Wellness

Quornfärs med soja, ingefära, tomat, sesamfrön...

Av Sofie - 2012-12-19 17:59


   


   Enligt hälsokalender här på bloggen äter vi helt vegetariskt idag. Jag äter sällan quorn, men vi hade det hemma så det fick bli en väldigt enkel variant quornfärs till lunch idag. Även om den gick fort som attan att göra blev den helt gudomlikt god med smakerna tillsammans. Om man inte vill/har quornfärs kan man ta vanlig färs.


Jag måttade inte, utan bara kastade bara ner allt i stekpannan och smakade av:

Fräs quornfärs i en stekpanna med olja. Fräs sedan med frysta ärtor, frysta sojabönor, pressad vitlök, rikligt med soja, ingefära, någon msk tomatpure, en skvätt krossade tomater, en skvätt grädde, sesamfrön och salt. Smaka av och låt puttra ihop i ca 5 min. Klart!


 


Har ni lyckats äta helt vegetariskt idag? :D

 
 
Rebecca

Rebecca

19 december 2012 19:55

Nej, tyvärr bröt jag det då pappa lagade en korvgryta till middag som är så god. Men jag tar vegetarisk dag imorrn istället :)

http://www.denksam.wordpress.com

 
Mikis

Mikis

19 december 2012 23:02

Självklart! Jag äter vegetariskt var eviga dag! :)

http://mikismat.blogg.se

 
Ingen bild

j

20 december 2012 06:40

Nästan helt men jag gjorde inte middagen och vi hade fisk men förutom det så :-)

 
Ingen bild

Linda

21 december 2012 12:23

Hur gör du när du bara tar en skvätt krossade tomater, asså med resten av förpackning, hur förvarar du den?
Haha det blev ingen riktig mening ;)

Sofie

21 december 2012 21:09

Vi brukar ha Icas krossade tomater i pappförpackning. Så när vi öppnar den klipper vi av ett hörn och använder så mycket vi vill ha. Och sen är det bara att ställa in förpackningen i kylskåpet och så kan man ta skvättar då och då när man vill :D Håller i minst 1 vecka!!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards