Sofies Wellness

Recept: Choklad/kaffe/kokos/havrepannkakor med apelsinsås

Av Sofie - 2012-12-20 14:09


 


Dagens lunch:

x Choklad/kaffe/kokos/havrepannkakor med apelsinsås, hallon, apelsin och kakaonibs


Choklad/kaffe/kokos/havrepannkakor med apelsinsås (1 person)


1 mosad banan

1/2 dl fiberhavregryn (eller vanliga havregryn, men du måste man nog mixa hela smeten)

1/4 dl kokosflingor

1 ägg

2 äggvitor (ca 1/2 dryg dl eller 1 helt ägg till)

1-2 msk kakao (smaka av)

2-3 krm kaffepulver (smaka av, kan uteslutas om man inte gillar kaffe)

2 krm bakpulver

ev. 2 krm vaniljpulver (kan uteslutas)


Såsen:

Saft från apelsin

Keso och/eller kvarg

ev. en gnutta Vaniljpulver


1. Blanda ihop allt till pannkakorna. Smaka av med kakao och kaffepulver. Om man vill ha smeten helt slät kan mixa ihop den med en stavmixer, men det är inte alls nödvändigt.

2. Stek till 3 mindre pannkakor i en stekpanna.

3. Blanda ihop apelsinsaft, keso/kvarg och ev. lite vaniljpulver. Smaka av!

4. Servera pannkakorna med såsen och färsk frukt/bär!!


Passar till lunch, frukost, midddag eller som större mellanmål. Underbart gott. Jag älskar mina egna hemmagjorda pannkakor med olika smaker och toppingar, inte de där man får i skolan som smakar ingenting. Alla mina olika pannkaksrecept finns samlade HÄR!!!!


 


 


Kika in här senare för då ska ni få yttligare ett recept på julgodis. Nutellapraliner!!!! :D


 
 
Ingen bild

Sigrid

21 december 2012 21:53

Jag har ingen blogg men behöver hjälp. Vad är skillnaden mellan havregryn och fiberhavregryn? Jag har sökt runt på nätet men hittar bara den information som är ganska självklar, att fiberhavregryn är berikade med fibrer, men jag vill även veta vad man själv märker för skillnad på grynen. Och varför tror du att man skulle behöva mixa allt i ditt recept med de vanliga havregrynen?

Nu har jag undrat detta så länge, så nu får det vara nog!
Jag har inte möjlighet att själv prova fiberhavregryn just nu.

Tack för en bra blogg!

Sofie

22 december 2012 08:29

Fiberhavregrynen är klippta till mindre bitar och blandade med vetekli.
Anledningen till att jag tror att man kanske måste mixa är att vanliga havregryn är större, i vanliga pannkakor använder man ju mjöl så man vill ha så små "bitar" som möjligt i smeten. Om du förstår vad jag menar :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards