Sofies Wellness

Recept: Nutellapraliner

Av Sofie - 2012-12-20 18:00

Kom på att jag inte lagt upp detta recept som jag bakade efter för några helger sedan:


   


Här kommer yttligare ett tips på supergott julgodis. Nutellapraliner, recept taget härifrån!


Nutellapraliner (ca 40 st)


100 g hasselnötter

2-3 msk kakao

2 msk sötning (honung/agave/stevia)

1 dl kvarg och/eller kokosmjölk (jag hade 1/2 dl av varje)


1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. "Peela" av skalet med händerna.

2. Mixa i en matberedare till ett nötsmör, kan ta några minuter.

3. Mixa sedan med kakao, sötning och kvarg/kokosmjölk.

4. Fördela i ischokladformar (eller knäckformar om man inte har det hemma). Frys ner i några timmar.

5. Ät och förvara de du inte äter i frysen!! Bästa konsistensen får de dock om man tar ut dem från frysen och väntar i ca 5 min (i kylskåpet blir de alldeles för krämiga och direkt ur frysen är de lite väl hårda).


Mer julgodisrecept här: Hemmagjord choklad, Raw Saffransbollar, Chokladpraliner med jordnöt/bananfyllning, Raw hallon/pepparkaksbollar, Chokladnötter


 

   

Och ja använd helst ischokladformar så "åker" inte smeten ut i tunna knäckformar. Och ja jag borde använt en sprits för att få det jämnt i formarna. Visst de ser inte perfekta ut, men samtidigt är jag en amatörkock, då behöver det inte se perfekt ut. Och det väger upp att dessa är übermegagoda och riktigt smälter i munnen :D Nästan lite som ischoklad, men godare och betydligt mer smak!

Har ni några bra tips på julgodis man kan göra?

 
 
Ingen bild

Sofia

20 december 2012 20:59

Det är jättegott att doppa klementinklyftor i mörk choklad:) Och rostade chokladdoppade mandlar är också goda:)

Sofie

20 december 2012 21:54

Det låter gott :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards