Gårdagens middag blev underbart god och lyxig. Detta måste ni testa. Jag testade även att rosta fänkål och palsternacka i ugn för första gången, blev supersmarrigt.
Inlindad balsam/rosmarinkyckling med ugnrostade grönsaker (4 personer)
2 palsternackor
1 fänkål
1 röd lök
1 squash
3 vitlöklyftor
olivolja
4 lagom stora kycklingfiléer (ca 600 g)
salt
1 msk torkad rosmarin
4 skivor lufttorkad skinka
4 msk balsamvinäger
mathavre/matkorn/bulgur/kamutvete/liknande
ruccola
1. Skala palsternackorna och skär i strimlor. Strimla fänkålen. Skär röd löken i klyftor. Skär squashen i mindre bitar. Pressa vitlöken. Blanda ihop palsternacka, fänkål, röd lök, squash och vitlök på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och lite salt över allt.
2. Krydda runt kycklingfiléerna med salt och rosmarin. Vira runt en skiva lufttorkad skinka runt varje kycklingfilé. Gör plats på plåten för kycklingfiléerna. Häll över 1 msk balsamvinäger på varje filé.
3. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min.
4. Koka mathavre/matkorn/bulgur/kamutvete/liknande. Skölj ruccola.
5. Lägg upp en kycklingfilé och ugnsrostade grönsaker på varje tallrik. Lägg på ruccola med en bädd av mathavre/liknande. Försök få upp en del av den varma balsamvinäger från plåten och häll över på mathavre/liknande.