Sofies Wellness

Recept: Lax i ugn med citron och dillsås

Av Sofie - 2013-01-06 20:14


  Lax med citron och dillsås, mathavre, morots/squashsallad och maché/paprika sallad


Här kommer receptet på vår smarriga söndagsmiddag:


Lax i ugn med citron och dillsås (4 personer)


4 laxbitar

1 1/2 dl turkisk yoghurt

2 msk citronsaft (ca 1/2 citron)

1/2 dl fryst dill (som man kan köpa i små förpackningar, eller använd färsk)

salt o peppar


1. Lägg laxbitarna i en ugnsäker form.

2. Blanda ihop turkisk yoghurt, citronsaft och dill. Smaka av med salt o peppar.

3. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är klar och genomgjord (ca 15-20 min). Servera med vad du vill!


    


Perfekt snabb, enkel, god och nyttig vardagsmat :D Har ni några andra bra tips på vad man kan ha för täcke/sås på lax eller annan fisk i ugn? :D

 
 
Ingen bild

S

6 januari 2013 21:34

Vi har alltid sås bredvid, men standard för mig är i alla fall lax med citronpeppar. Åååh, rena himmelriket! Ingenting slår citronpeppar på lax.
Potatis, citron och, som sagt, sås bredvid. Och helst rivna morötter (gott med solrosfrön i).

Sofie

7 januari 2013 08:12

Låter gott :)

 
Ingen bild

sandra

6 januari 2013 22:16

Man kan blanda kesella/creme fraiche med grön pesto, eller som jag gjorde idag; parmainlindad lax, blir himla gott! Funkar även bra på vit fisk. Panera fisken i sesamfrön innan den skjuts in i ugnen. På lax är det även gott med en tjock sås blandar med riven igefära och lite citronzest

Sofie

7 januari 2013 08:11

Åh tack för alla tipsen:D

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards