Även idag blev det en smaskens middag, receptet kommer här:
Vit fisk med riven squash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer)
Valfri vit fisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar)
3 dl grovriven squash (ca 1/2 st)
3 msk soja
3-5 krm torkad ingefära
1 msk sesamfrön
2 pressade vitlöksklyftor
1. Lägg fiskfiléerna i en ugnform. Salta lite.
2. Grovriv squashen och fördela över filéerna.
3. Blanda ihop soja, ingefära, sesamfrön och vitlöksklyftor i en skål. Häll "såsen" över filéerna.
4. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är genomgjord (våra var halvtinade och var inne dryga 15 min, men om den är färsk ca 8-10 min, men skär igenom och kolla).
5. Servera med vad du vill!!!
Jag åt min tillsammans med sötpotatis/rödbetsmos, paprika och rivna morötter!!
Jag älskar sötpotatis och jag älskar rödbetor. Sötpotatismos har jag gjort innan, men idag exprimenterade jag med att ha rödbetor i. Blev det gott? Om det blev! Om ni gillar sötpotatis och rödbetor måste ni testa detta. Koka lika stor mängd sötpotatis och rödbetor i en kastrull med vatten tills rotfrukterna är mjuka (olika tid pga storlek, men ca 20-30 min). Skala dem och mixa med en stavmixer till mos!!! Ät som det är, eller smaksätt med någon krydda som salt, timjan, basilika...