Sofies Wellness

Rostade hasselnötter!

Av Sofie - 2013-01-14 20:13


 


Som ni vet älskar jag nötter, jag är en såkallad "nötoman" ;) Dock har jag alltid haft svårt för just hasselnötter men nu har jag kommit på ett sätt att göra de så att de blir jättegoda. Nämligen att rosta dem! Alla nötter blir godare (tycker jag) när man rostar dem, men med hasselnötterna blir det något extra.


Så gör du:

Lägg några nävar hasselnötter på en plåt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 5-15 min (beroende på ugn). Låt svalna och "peela" sedan av det bruna skalet med händerna. Förvara i en burk!! Grymt som snack och som topping på annat :D


Och gillar man inte hasselnötter hela som dom är ändå kan man göra hasselnötssmör eller egengjord nutella med nötterna... Har ni några fler tips på vad man kan göra med hasselnötter??


Hasselnötter är fyllda med bra fetter, en del protein, antioxidanter, mycket E-vitamin och även en hel del B-vitamin, järn, kalium, kalcium, fosfor, magnesium och zink!!


 


Dagens frukost fick bli en vanlig fibehavregrynsgröt med carob och mesquite, toppat med kesokvarg, kokosflingor, rostade hasselnötter, hallon och inkabär. Mums!!

 
 
Destiny

Destiny

15 januari 2013 01:33

Hejsan! Fantastiskt blogg du har! Kan du kika in min nya Blogg? Hehe Aja Bye :)

http://Destinys.bloggplatsen.se

Sofie

15 januari 2013 10:46

Tack :) Ska kika in!

 
Ingen bild

H

15 januari 2013 08:40

Tar du bort skalet? Det är där alla nyttigheter som typ antioxidanterna sitter!

Sofie

15 januari 2013 10:43

Aha jag visste inte att antioxidanterna satt där :) Då är det väl bra att äta skalet, men jag tycker fortfarande att dem är mycket godare utan!

 
Louise

Louise

15 januari 2013 15:57

Hur smakar inkabär?

http://www.louiseapple.blogg.se

Sofie

15 januari 2013 20:15

Väldigt syrligt, men det är gott :)

 
Ingen bild

Sofia

15 januari 2013 16:39

På tal om att rosta saker så är det också jättegott att rosta olika frön! Typ solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön etc. Du kanske förresten testat det redan, men det är iaf väldigt gott att ha på gröten/filen!

Sofie

15 januari 2013 20:15

Ja det är också gott :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards