Den här soppan blev verkligen god, en ny favorit, helt gjord på "måfå" av mig. Ni måste testa! Sambal oeleken gör den het i smaken. Bulgurn gör den matigare. Kokosmjölken och krossade tomaterna ger god smak istället för att det bara var vatten i soppan:
Supergod het laxsoppa med bulgur, kokosmjölk och tomat (4-5 personer)
1 gul lök
3 morötter
3 dl fryst spenat
4 dl vatten
2 fiskbuljongstärningar
1 burk/förpackning krossade tomater (ca 380 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
1 dl okokt bulgur
1 tsk sambal oelek
4 laxfiléer (ca 540 g)
1. Hacka löken. Skala och skär morötterna i "slantar".
2. Fräs lök, morötter och spenat i en stor kastrull.
3. Häll i vatten, fiskbuljong, krossade tomater och kokosmjölk. Låt koka upp. Häll i bulgur och sambal oelek. Låt puttra i ca 10 min.
4. Skär laxen i kuber. Låt puttra med soppan tills den är genomkokt (ca 5 min).
5. Smaka av med salt. Ät som den är eller servera med mjukt bröd, knäckebröd eller en klick turkisk yoghurt/creme fraiche!!
Verkligen svårt att fota så att det skulle se gott ut när det rykte så att allt blev suddigt... Men jag lovar, den smakade mycket bättre än den ser ut på bilderna :D