Är ni sugna på något "chokladigt" där delar av innehållet flyter ut som en chokladfondant? Något som smakar väldigt gott samtidigt som det går fort att göra och bara innehåller bra saker? Då ska ni testa detta. Jag fann receptet på någon australienskas instagram (kul att det kan via en sådan app sprida sig runt om i världen):
Nyttigare mini kladdkaka/chokladfondant (1 st)
1 ägg (kanske funkar med 2 äggvitor också??)
1 msk kakao
2 1/2 tsk kokosmjöl
1 msk stevia (eller ungefär samma mängd honung eller agave, smaka av så att det blir tillräckligt sött)
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 msk vatten
1. Elvispa ägget så att det blir ganska "fluffigt" (ca 3-5 min).
2. Rör försiktigt i kakao, kokosmjöl, stevia, bakpulver och vaniljpulver. Smaka av med kakao så att det är lagom "chokladigt" och med stevia/annan sötning så att det blir lagom "sött".
3. Rör i vatten.
4. Lägg i en liten microsäker skål och micra på högsta effekt i 50-60 sek! Klart, sedan kan du toppa med vad du vill!!
Mellanmål, fika, kvällsmål eller efterrätt... Toppa med frukt, bär, kokosgrädde, nötter, kokosflingor, kvarg, kesokvarg, frön, kakaonibs...
Svårt att få en bra bild på hur det "rinner ut" men här var det bästa försöket (och sedan rinner det mer när man tar en bit med skeden):
Jag hade banan, blåbär och hallon på min!
Och ja jag tror att man måste använda sig av kokosmjöl i detta recept eftersom kokosmjöl suger åt sig vätska ganska mycket mer än andra mjöl (vet att den frågan kommer att komma hehe). Kokosmjöl finns nuförtiden att köpa i många mataffärer (iallafall de större), annars finner ni det på hälsokosten eller att beställa hem på nätet. Annars mitt vanliga tips om ni bor i Stockholm: Gryningen på Söder!!