Sofies Wellness

Recept: Microbakad gröt med rivet äpple och kanel

Av Sofie - 2013-01-18 17:01


 


Dagens frukost innan morgongym (därav kommer frukostinlägget upp först nu):

x Microbakad gröt med äpple och kanel toppat med en mini klick kvarg, blåbär och hasselnötssmör


Den ugnsbakade gröten har gått och blivit en favorit de senaste veckorna och som ni har sett har jag gjort flera olika varianter. Dock tar det ju tid med att sätta på ugnen och låta gröten bakas i ugnen, särskilt på vardagsmorgonar. Men så såg jag att Linnea testat att göra grädda gröten i micron istället, då går det på bara drygt 2 min. Smart va? Att jag inte tänkte på det, jag brukar ju ofta laga saker i micron. Förresten, jag har skapat en ny kategori nu på bloggen som heter Micromat så hittar ni alla snabba microrecept där. Och här kommer receptet på dagens frukost (det är det vanliga ugnsbakad gröt receptet jag använder men med en ny smaksättning):


Microbakad gröt med rivet äpple och kanel (1 person)


1 dl vanliga havregryn

1 tsk bakpulver

1 grovrivet äpple

2 tsk kanel

1/3-1/2 mosad banan (inget måste, men blir lite sötare med)

1 ägg

3 msk kvarg/kesella/turkisk yoghurt


1. Blanda alla torra ingredienser. Mosa i bananen. Rör i ägg och kvarg/kesella/turkisk yoghurt.

2. Lägg i en microsäker form/skål. Micra på högsta effekt i 2-3 min.

3. Toppa med vad du vill!!


Självklart kan man om man vill göra gröten i ugnen också, sätt in den då på 225 grader i ca 10-15 min!

Och alla mina tidigare ugnsbakade grötrecept borde fungera utmärkt att göra i micron med, recepten finner ni här, och sen är det bara att micra i 2-3 min istället för att sätta in i ugnen som det står i recepten:

Ugnsbakad pepparkaksgröt, Ugnsbakad ballerinagröt, Ugnsbakad kakao/jordnötsgröt, Ugnsbakad blåbär/apelsin/kryddgröt, Ugnsbakad hallon/kardemummagröt


    


Har ni testat att göra ugnsbakad eller microbakad gröt än? :D


 
 
Ingen bild

sara

18 januari 2013 19:33

är d en porslinsskål du använder ch hur stor är den? :P

Sofie

19 januari 2013 09:41

Ja det är en vanlig porslinsskål som vi brukar ha yoghurt i, men den är micro/ugnssäker så jag brukar även använda den när jag ska baka saker i portionsstorlek :D Den är ca 16 cm i diameter!

 
Ingen bild

Lisa

19 januari 2013 08:40

Vad är det för kaka med kokos och hallon i din header? :) :O

Sofie

19 januari 2013 09:39

Det är min 16-års tårta, en raw chokladkaka. Supergod!! Receptet hittar du här: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/08/02/8367674-recept-raw-chokladkaka-med-icke-raw-tillbehor/

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards