Sofies Wellness

Recept: Kokospannkakor

Av Sofie - 2013-01-25 09:43


 


Dagens frukost:

x Kokospannkakor med mango, hallon och blåbär


Kokospannkakor (1 person)


2/3 dl kokosmjöl

1 tsk bakpulver

1 mosad banan

2 ägg

2 dl valfri mjölk (sojamjölk, vanlig mjölk eller mandelmjölk)


1. Blanda ihop kokosmjöl och bakpulver först. Mosa i bananen och rör i resten. Rör (eller mixa) så att smeten blir klumpfri.

2. Stek till ca 6 st pannkakor på medelhögvärme!!


       Bra frukost, lunch, middag, mellis... De godaste pannkakorna jag har ätit på länge, jag älskar kokossmaken. Om ni har kokosmjöl måste ni testa detta. Kokosmjöl finns nuförtiden att köpa i många mataffärer (iallafall de större), annars finner ni det på hälsokosten eller att beställa hem på nätet. Annars mitt vanliga tips om ni bor i Stockholm: Gryningen på Söder!! Receptet på dessa pannkakor kommer ursprungligen från @raindances på instagram :D


 


Idag har jag fått sova ut lite, även om jag ändå vaknade av mig själv strax efter halv 8. Skönt efter fyra tidiga morgonar i rad med antingen morgonträning eller åka direkt till skolan. Idag har jag bara en endast lilla lektion på eftermiddagen, och sen är jag ledig helt på måndag också. Lååååånghelg :D Gillas starkt!!


 
 
Ingen bild

Sofia

25 januari 2013 16:15

vad gott det ser ut med kokospannkakorna! Jag har en liten fråga, jag såg när jag var i affären att Paulún har börjat sälja granola och jag undrar om du har prövat den? Äter Paulúns müsli som jag tycker är väldigt gott men jag skulle vilja pröva granola för det verkar vara gott. Men vad är egentligen skillnaden på müsli och granola, och är det funkar det lika bra att äta t.ex på yoghurten? :) du har en verkligen en inspirerande och fin blogg förresten!

Sofie

26 januari 2013 09:57

Jag har inte testat pauluns granola, men jag älskar hans müsli.
Generellt är skillnaden mellan granola och müsli att granola är sötare (oftast sötat med honung eller "vanligt" socker), krispigare och bitarna "sitter ihop". Båda fungerar utmärkt på yoghurt :D

 
Ingen bild

Jenny

25 januari 2013 21:33

Åååååh vilken lyxig frukost det låter som! Ska jag absolut överraska med nån gång :) Men kokosmjöl, är det utblandat mjöl eller är det ren kokos? Vet du hur det är med kolhydrat/sockerhalten?

Sofie

26 januari 2013 10:01

Kokosmjöl är gjort av kokosnötter som kallpressats tills olja och därefter torkats och malts till mjöl :D Det är låg kolhydrat/sockerhalt (men mycket fibrer)!

 
Helena

Helena

26 januari 2013 11:18

Hej! Har en fråga ang. kokosmjöl och lite andra nyttigare produkter du använder dig av när du bakar och lagar mat. Vart köper du dessa produkter och vilka varumärken köper du? :-)

http://helenalindberg.nu

Sofie

27 januari 2013 13:55

Som sagt Gryningen som det står ovan och då brukar jag köpa av märket Kung Markattas eftersom det är billigast (angående kokosmjöl). Jag köper olika märken av olika produkter, det beror helt enkelt på vad som är billigast (och ibland kanske smaken spelar roll också om det smakar olika)!! :D

 
Hanna

Hanna

27 januari 2013 11:25

Kan man inte bara mixa kokosflingor? Eller blir det kanske inte mjöl då...?

http://klockanhalvtre.blogg.se

Sofie

27 januari 2013 13:51

Nej jag tror det blir kokossmör då :)

 
Ingen bild

Hanan

10 mars 2013 12:41

Hej! jag gjorde dessa pannkakor men de gick sönder hela tiden när man skulle vända på de, man vill ju ha hela och snygga pannkakor. Vad gjorde jag fel?

Sofie

10 mars 2013 21:06

Jag vet inte :) Kanske du borde steka dem på lägre värme och i längre tid?

 
Ingen bild

Ola

20 januari 2014 19:35

Hej!

Vad är ditt knep för att få dessa att hålla ihop?
De är verkligen jättegoda men faller sönder så fort man skall vända på dem. Alldeles oavsett om man steker jättelänge på låg värme eller på vanligt "pannkaksvis". Vi har testat i gjutjärnspanna och teflonpanna med både smör och olja som stekfett.

En annan sak jag undrar över är om de är tänkta som tunna "svenska" pannkakor eller lite tjockare "nordamerikanska" pannkakor?

Sofie

25 januari 2014 19:34

Pannkakorna är ganska tunna. Jag skulle tipsa om att göra pannkakorna lite mindre dvs inte hälla på smet så att de täcker hela pannan. Om de har mindre yta är de lättare att vända. Hoppas det går bättre nästa gång!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards