Risenta har kommit ut med en ny grötblandning (eller två men jag har bara fått smaka en) som jag har fått chansen att pröva. En gröt med lågt GI som är gjord på bovete och quinoa, och den har även nyponskalsbitar i för en extra boost av C-vitamin. Gröten görs lätt genom att koka 1 dl av grötblandningen med 2 1/2 dl vatten som annan gröt. Passar jättebra till frukost!!
Bovete är ett av få livsmedel från växtriket som är en naturlig källa till fullvärdigt protein (dock inte större mängd protein än t.ex fiberhavregryn, men som sagt fler (alla) sorters proteiner, bra för vegetarianer/veganer som inte får i sig det lika lätt från kött), och är även rikt på mineraler som sägs sänka kolestrolhalten i blodet.
Jag har testat blandningen till frukost ett par gånger:
Den första gången gjorde jag grötblandningen precis som den var och toppade med kiwi, hallon, mullbär, pekannötter och sojamjölk
Andra gången (idag) tog jag 1/2 dl av grötblandningen och 1/2 dl vanliga fiberhavregryn och hade även carob, mesquite och jordgubbar i gröten, till detta sojamjölk, och ett kokt ägg på sidan
Grötblandningen ska finnas i butik nu!! Bovete är nyttigt men man ska veta att det har en väldigt speciell smak. Jag tyckte det var gott att som idag blanda ut grötblandningen med fiberhavregryn och lite annat. Men smaken är ju som baken ;) Har ni testat denna grötblandning med nypon eller den andra med linfrön? Vad tyckte ni?
Förresten sojamjölk, mums till gröt (hejdå kesokvargen)!!