Kvällens goa middag:
Marinerad kyckling med tomatris med majs o bönor och ugnsbakad brysselkål (4 personer)
ca 500-600 g kycklingfile
salt o peppar
1/2 msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 krm chilipulver
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk olivolja
1 påse färsk brysselkål
olja och salt
1 röd paprika
2 dl råris (den snabbkokta sorten, ca 10 minuters koktid)
2 dl vatten
1 1/2-2 dl krossade tomater
1 förpackning/burk svarta bönor (ca 380 g)
1 liten burk majs (ca 150 g)
1. Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra.
2. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, oregano, chilipulver, vitlök, tomatpure och olivolja i en bunke. Lägg i kycklingen och massera in kycklingen i marinaden. Låt stå en stund.
3. Skölj brysselkål och skala av första lagret (om det inte är väldigt fräscht). Lägg brysselkålen på en plåt. Ringla över rejält olivolja/annan olja och salta. Skär paprikan i mindre bitar och lägg på plåten, ringla över olja.
4. Lägg även på kycklingen på plåten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
5. Koka ihop råris, vatten och krossade tomater. Låt puttra ihop under lock på svag värme i ca 10-15 min. I slutet rör även i bönor och majs. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar!!
6. Servera alltihop tillsammans!
Självklart kan man ju bara göra kycklingen med grönsakerna i ugnen, eller bara grönsaksriset. Eller bara kycklingen utan grönsakerna eller med andra ugnsbakade/rostade grönsaker. Bara fantasin sätter gränserna :D
Bulgur, kamutvete, quinoa etc tycker jag är gott helt som det är, men råris blir alldeles för torrt helt för sig självt. Därför gjorde jag det krämigare med krossade tomater och med extra smak i form av bönor och majs. Det var även första gången jag testade ugnsbakad brysselkål och det var inte sista gången, kul med grönsaksvariation. Däremot kokt brysselkål, blääää :P
Fin tisdagskväll på er :D Och förresten imorgon ska jag börja med något nytt på bloggen. ONSDAGSUTMANINGAR, så kika in här imorgon när ni har vaknat!!