Sofies Wellness

Recept: Raw äpple/morotsmos med ingefära, kanel och vanilj

Av Sofie - 2013-02-04 08:44


 


Dagens frukost:

x Blåbärsgröt med mjölk, äpple/morotsröra, jordnötssmör och cashewsmör


Kommer ni ihåg mitt raw äpplemos jag gjorde för några veckor sedan? Jag älskade det, och har nu gjort en ny variant:


Raw äpple/morotsmos med ingefära, kanel och vanilj (1 burk)


2 äpplen

2 mindre morötter

2 krm torkad ingefära

1/2 tsk kanel

1 krm vaniljpulver


1. Skölj och skär äpplena i mindre bitar. Släng kärnhuset. Skala morötterna och skär i mindre bitar.

2. Mixa äpplebitarna och morotsbitarna i en matberedare tills det blivit till ett mos, tar några minuter och jag behövde pausa då och då för att ta ner från kanterna på matberedaren. Mixa även med alla kryddorna.

3. Lägga i en burk och förvara i kylskåpet!!!


Passar på eller i gröt, yoghurt, fil, keso, kvarg, som pålägg...


 


Idag har jag varit uppe och sjungit för lillebror som fyller tonåring idag. Nu blir det lite plugg, träning efter en himlans massa vilodagar, lunch hemma, utvecklingssamtal i skolan, plugg i skolan, en lektion på seneftermiddagen, plugg när jag kommer hem och sen gå ut på middag för att fira lillebror, förhoppningsvis hinner jag andas lite däremellan ;) Ni får ha en fin måndag :D


 
 
Ingen bild

E

4 februari 2013 12:36

Jag fyller också 13 i maj :) Som din lillebror.

 
Ingen bild

matilda

4 februari 2013 15:34

Hej! Vet du vad man kan göra så att inte gröten bränner fast i skålen när man ugnsbakar den? Den fastnar alltid trots att jag smörjer med typ kokosolja. Har du varmluftsugn eller vanlig förresten? =)

Sofie

5 februari 2013 14:59

Jag använder vanlig ugn :) Vad tråkigt att den bränner fast. Min har brännt fast ibland lite precis i kanten, men i botten har det alltid varit lätt att få upp. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga förutom att smörja skålen. Kanske kan du vika ett bakplåtspapper och ha i botten så att det inte fastar (det har jag gjort med bröd innan nämligen) :D Annars kanske du har den för länge i ugnen eller nåt, för det är just när jag haft den lite väl lång tid inne som den har börjat bränna fast i kanten. Antagligen påverkar också vilken sorts skål du använder, jag använder en ugnssäker porslinsskål. Hoppas att något av tipsen ska hjälpa!!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards