Dagens lunch blev ett ihopblandande av vad som fanns hemma, men det blev väldigt gott:
Lax i tomatsås med champinjoner, squash och rosmarin (1 person - ca 15 min)
3 champinjoner
1 schalottenlök (eller en bit av en gul lök)
5 cm squash
1 vitlöksklyfta
1 dl krossade tomater
1 laxbit (ca 120-140 g)
1 tsk torkad rosmarin
salt o peppar
1. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Riv squashen. Pressa vitlöken.
2. Börja med att fräsa bara champinjonerna på hög värme så att de får färg. Sedan sänker du värmen och fräser med lök, squash och vitlök.
3. Tärna laxbiten. Häll i krossade tomater, lax och rosmarin. Låt puttra ihop sig några minuter så att laxen blir genomkokt.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med vad du vill!!
Som ni ser har jag skrivit ut att det tar ca 15 min att laga. Det var nämligen någon som undrade om jag inte kunde börja göra det. Jag tycker det låter som en jättebra idé att jag skriver ut hur lång tid allt tar att laga. Jag ska försöka göra det till alla recept jag lägger upp framöver, dock finns det nog en risk att jag kommer att glömma det ibland i början.