Dagens frukost (som var mäktig så mamma fick norpa lite av den):
x Blåbär- och äpplepaj med kardemumma/kanelsmak med vaniljkesokvarg och en stor klick jordnötssmör
Emma hade gjort en mini hallon- och päronpaj till kvällsmål häromdagen som såg riktigt god ut. Så jag tog inspiration från henne men gjorde min större eftersom jag skulle ha den till frukost, bytte ut frukten/bären och tillsatte kardemumma och kanel. Helt galet gott! Som efterrätt till frukost ungefär. Passar som frukost, mellanmål, kvällsmål och fika (sedan kan man ju halvera/dubbla recept beroende på hur hungrig man är, om man äter till kvällsmål eller frukost eller beroende på hur många man är):
Nyttig blåbär- och äpplepaj med kardemumma/kanelsmak (1 frukostportion)
Pajdegen:
3/4 dl fiberhavregryn (eller andra gryn)
2 msk kokosmjöl (går säkert även med andra mjöl eller mer gryn, men man missar lite god kokossmak)
1 banan
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk kokosolja (eller rapsolja eller smör)
1 äggvita
Fyllning (kan bytas ut mot andra frukter/bär):
1 1/2 dl tinade blåbär
1 mindre grovrivet äpple
kokosflingor
1. Blanda ihop allt till pajdegen. Tryck ut i en mindre form.
2. Blanda blåbär och äpple och lägg i pajdegen. Strössla över kokosflingor.
3. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
4. Klart att ätas, om du vill kan du toppa med något också!!
Supergott ni måste pröva :D Vaknade upp tidigt idag med ont i halsen. Typiskt, men det har släppt nu. Ska iallafall vila och ta det lugnt, och passa på att läsa en del skolsaker jag har. Sedan ikväll ska jag bort på födelsedagsmiddag hos en kompis, ska bli kul :D Vi hörs!!!