Oftast när jag lagar och äter mat lägger jag grönsakerna för sig, kolhydraterna för sig och proteinerna för sig. I denna smarriga rätt har jag istället blandat ihop allt till en stor krämig röra, liknande denna tonfiskröra.
Kycklingröra med bulgur, spenat, soltorkade tomater, fetaost, vitlök och basilika (1 person)
1 dl kokt bulgur (eller liknande som quinoa/matvete/ris)
1 liten kycklingfilé
1 stor näve fryst spenat
1 näve frysta sojabönor (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 dl krossade tomater
1 tsk torkad basilika
3 hackade soltorkade tomater
1 bit smulad fetaost
salt o peppar
(1. Koka bulgur eller liknande om du inte har färdigkokt.)
2. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en stekpenna. Fräs med spenat och sojabönor.
3. Pressa vitlöken och skala och grovriv moroten. Fräs tillsammans med kycklingen.
4. Rör i krossade tomater, baslika, soltorkade tomater och fetaost. Låt puttra ihop sig i några minuter.
4. Smaka av med salt och peppar! Ät precis som det är, man behöver inget till eftersom allt redan är i ;)
Även denna rätt är perfekt matlådemat!!! Jag åt min hemma till lunch en dag förra veckan när jag hade studiedag :D