Dagens frukost:
x Morot/hallon/vaniljgröt varvat med kolafluff toppat med ett hallon och några kokoschips
Dagens frukost var helt underbart god. Jag varvade min gröt med ett kolafluff (receptet till fluffet kommer från Emma), om man inte har carob kan man byta ut det mot kakao, men då blir det mer av ett chokladfluff (men det är ju inte fel det heller...). Som ni vet älskar jag gröt, och jag varierar det på miljoner sätt, bla med olika frukter och bär. Men kan man inte då ha grönsaker i gröten? Jag har ju gjort en morotskakagröt med morötter innan men den smakade ju morotskaka inte morötter. Så jag exprimenterade lite med att ha morötter i gröten idag igen, och det blev faktiskt bra, det smakar inte så mycket men bidrar med mer mättnad och näring. Jag har läst om människor som har blomkål, pumpa och sötpotatis i sin gröt, så det blir kanske att testa det nästa gång? Har någon av er testat? :D
Morot/hallon/vaniljgröt (1 person): Koka ihop gröt som vanligt på 1 dl fiberhavregryn/havregryn och 2 1/2 dl vatten, men koka även med 1 liten riven morot (ca 1 dl), 1 dl hallon, ca 1 krm vaniljpulver och en gnutta kanel (verkligen inte mycket, det ska inte smaka kanel, men den lilla kanelen som är i ska hjälpa till och framhäva de andra smakerna).
Kolafluff (1 person): Vispa 1 äggvita fluffigt. Rör försiktigt i 1/2 dl kvarg/turkisk yoghurt, 1 tsk carob (eller kakao efter smak men då blir det mer av ett chokladfluff), 1 msk jordnötssmör och 1/2 mosad banan.
Sedan varvade jag gröten och fluffet i en skål. Kolafluffet var som sagt helt galet gott, och det kan man ju ha bara som det är till mellis eller kvällsfika med.