Pasta är inte riktigt min grej. Det smakar ingenting och lämnar en stor klump i magen. Men igår var jag sugen på pasta. Så då lagade jag en pastarätt åt hela familjen till lunch. För några veckor sedan var jag ju på en matshoppingrunda på Söder och kom hem med en pasta som bara var gjord på mungbönor, så igår passade jag på att testa den. God (ska skriva ett särskilt inlägg om den), men man kan såklart använda vilken pasta som helst till detta recept. Pastarätten jag gjorde blev iallafall någon form av carbonara, fast med lite gröna grönsaker i och kycklingbitar istället för bacon.
Grönare carbonara (ca 4-5 personer)
ca 400 g kycklingfilé
4 dl fryst spenat/bladspenat
ca 200 valfri pasta (vanlig pasta/fullkornspasta/bönpasta/hemmagjord pasta)
1 1/2 dl riven parmesanost
1 dl kvarg
1 ägg
3 äggulor
2 mosade avokado
salt o peppar
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek den tillsammans med spenaten tills kycklingen är genomstekt.
2. Koka pastan enligt förpackningen, men den ska vara al dente (ofta bör man koka kortare tid än vad som står på paketet).
3. Blanda ihop parmesanost, kvarg, ägg, äggula och avokado.
4. Rör i kyckling/spenatröran och äggsåsen i den färdigkokta pastan. Salta och peppra rejält!!