Sofies Wellness

Recept: Grötkaka med mesquite och hallon

Av Sofie - 2013-02-14 08:36


Apropå gårdagens inlägg om att ost/kvarg/keso INTE är vegetariska fick en del respons. Och som jag misstänkte är en del av er mer insatta i det där än jag är, läs mer i kommentarerna, men tydligen är ICAs egna och Lidl kvarg helt vegetariska utan löpe med Arlas kesella inte är vegetarisk. Det kan alltså bero på vilket märke man köper, så håll utkik efter löpe på innehållsförteckningen!!!


Till dagens frukostinlägg istället:

 


Dagens frukost:

x Grötkaka med mesquite och hallon toppat med röra på kvarg, mosad banan, carob och hasselnötssmör


Jag fortsätter med temat "koka vanlig gröt och sedan göra något mer av det". Självklart kan man byta ut mesquite och hallonen mot annan frukt/bär och smaksättning:


Grötkaka med mesquite och hallon (1 person)


1 dl fiberhavregryn/havregryn

2 1/2 dl vatten

drygt 1 dl hallon

1 msk mesquite

1 ägg

1/2 tsk bakpulver


1. Koka gröt som vanligt på gryn och vatten. Koka även med hallon och mesquite.

2. Låt svalna något, rör sedan NOGA i ägg och bakpulver.

3. Lägg i en ugnssäker form, sätt in i micron på högsta effekt i ca 4 min, eller grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-20 min.


 


Och nu ska jag bege mig till skolan. Vi hörs :D

 
 
Ingen bild

Anonym

14 februari 2013 17:12

Hur skiljer sig denna grötsmak från ugnsbakad grötsmak?

Sofie

14 februari 2013 18:42

Den här är mer "grötig" i konsistensen, och ugnsbakad gröt är mer fast som en kaka :D

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards