Sofies Wellness

Tips på extragod färdigpesto och ett smarrigt grönkål/rödbetsfräs!!

Av Sofie - 2013-02-14 17:47


 


Dagens lunch:

x Pestobakad lax

x Quinoa

x Morotsbitar

x Grönkål/rödbetsfräs


Även idag blev det lunch hemma eftersom jag bara gick på förmiddagen i skolan, och sen var vi lediga MEN vi har en massa annat att göra hemma istället. Hursomhelst, jag och min lillebror (som är hemma sjuk) var grymt sugna på pestobakad lax. Så vi gjorde det till lunch. Det är jätteenkelt att göra, ta laxfileer, salta/peppra dem och bre över ett lager med pesto, in i ugnen på 200 grader i ca 15 min (våra var halvtinade så vi hade dem inne i dryga 20 min). Till min laxbit gjorde jag ett supergott fräs. Som ni kanske vet älskar jag rödbetor och grönkål, så det kunde inte bli fel när jag blandade det tillsammans och smaksatte med citron och vitlök:


Grönkål/rödbetsfräs (1-2 personer)


3-4 dl fryst grönkål i bitar (finns att köpa i påse)

2 skalade och grovrivna rödbetor

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk citronsaft

salt o peppar


1. Fräs grönkålen i en kastrull så att den tinar.

2. Låt rödbetsriv, vitlök och citronsaft får fräsa med i ca 5 min.

3. Smaka av med salt och peppar!


Perfekt tillbehör till maten, massor av nyttigheter från grönsaker som man kanske inte så ofta äter :D


Sedan vill jag även ge ett tips på en "färdig"pesto:

 


Urtekrams (märket säljs på Coop) gröna pesto!!! Det finns pesto och det finns pesto. Självklart är den man gör själv godast och bäst, men man har kanske inte varje gång man vill ha pesto 1-2 krukor färsk basilika hemma och allt annat som behövs och kanske inte heller tiden eller orkar hålla på att mixa när man bara ska ha en sked av det. Då är "färdig"pesto mycket smidigare. Men efter att ha smakat Urtekrams inser jag att det verkligen är stor skillnad på vilket märke man köper. Det är svårt att beskriva smaker, men Urtekrams smakar liksom "starkare" än andra pesto med mycket basilika, den smakar mycket mera hemmagjord. Och det är kanske inte så konstigt när man sedan kollar innehållet och ser att den innehåller basilika som främsta ingrediens och inte olja eller potatisflingor (den innehåller det men inte som främst ingrediens), vilket många andra gör. Dessutom inga tillsatser och ekologisk. Bra tips, jag tycker om Urtekrams produkter i allmänhet (nej jag har inte blivit sponsrad), finns som sagt på Coop!!!


  Goaste laxen :P


 
 
Ingen bild

V

16 februari 2013 16:37

Gör man egen pesto, kan jag tipsa om att använda fryst basilika istället för färsk, det är mycket billigare och smakar nästan lika, dessutom är den redan finhackad! Det håller bättre och är superbra att ha liggandes i frysen när pestosuget smyger sig på!

Sofie

16 februari 2013 17:25

Det har jag inte tänkt på :) Smart!!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards