Ofta när jag lagar mat blir det ganska spontant vad jag gör. Men den här rätten har jag gått och tänkt på länge hur jag ska göra i mitt huvud. Och det blev jättegott när jag väl testade!! Med mycket grönsaker/svamp och krossade tomater/kokosmjölk behövdes inte lika mycket kött för att mätta hungriga magar.
Köttfärssås med soltorkade tomater och kokosmjölk (5-6 personer)
500 g nötfärs
5 champinjoner
2 stora morötter
1/2 squash
2 vitlöksklyftor
2 dl krossade tomater
2 dl kokosmjölk
5 tsk torkad basilika
4 tsk torkad timjan
8-10 soltorkade tomater
salt o peppar
1. Bryn köttfärsen.
2. Skiva champinjonerna. Skala morötterna, finriv ena och skär den andra i "mynt". Grovriv squashen. Pressa vitlöken.
3. Fräs allt i punkt 2 med färsen i ca 3-5 minuter.
4. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, basilika och timjan.
5. Lägg först de soltorkade tomaterna på ett hushållspapper som suger upp all överflödig olja i ett par minuter. Skär sedan i små bitar och blanda ner i köttfärssåsen. Låt allt puttra ihop sig i några minuter.
6. Smaka av med salt o peppar!!!
Med bulgur, sallad, avokado och paprika till kvällens middag!!!