Ni som följer mig på instagram (@sooofieee) kanske igår såg att jag fått hemskickat knäckebröd. Det var ett nytt surdegsknäckebröd från Leksands knäckebröd. Knäckebröden är runda och väääldigt stora (större än andra runda knäckebröd). Supergod smak och perfekt krispighet, vi kommer nog köpa hem det i framtiden. Idag till middag exprimenterade jag iallafall med knäcket vilket resulterade i en underbar knäckebrödspizza. Gott, enkelt, snabbt, nyttigt och går att variera på massor sätt efter vad som finns hemma. Knäckebrödet fick perfekt konsistens efter att ha varit inne i ugnen med krossade tomater på, det var inte hårt som vanligt knäckebröd men inte heller "degigt" utan perfekt konsistens som en vanlig pizzadeg brukar ha. Detta kommer jag att göra igen!!
Knäckebrödspizza (2-3 personer)
1 stort runt surdegsknäckebröd (eller flera mindre knäckebröd av valfri sort)
2 dl krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk torkad oregano
valfri fyllning (jag hade champinjoner, röd paprika, kalamataoliver, tonfisk)
valfri ost (jag hade fetaost)
1. Lägg knäckebrödet på en bakplåt med bakplåtspapper. Bre över krossade tomater, pressad vitlök och torkad oregano.
2. Lägg på valfri fyllning. Smula över valfri ost.
3. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 10-15 min. Ta ut, skär i mindre bitar och servera med en sallad!!
Passar ju även att göra en stor och dela ett gäng som förrätt. Kan varieras i all oändlighet precis som vanlig pizza.
Med spenat, squash och tomatsallad!