Sofies Wellness

Recept: Knäckebrödspizza

Av Sofie - 2013-02-26 19:52


 


Ni som följer mig på instagram (@sooofieee) kanske igår såg att jag fått hemskickat knäckebröd. Det var ett nytt surdegsknäckebröd från Leksands knäckebröd. Knäckebröden är runda och väääldigt stora (större än andra runda knäckebröd). Supergod smak och perfekt krispighet, vi kommer nog köpa hem det i framtiden. Idag till middag exprimenterade jag iallafall med knäcket vilket resulterade i en underbar knäckebrödspizza. Gott, enkelt, snabbt, nyttigt och går att variera på massor sätt efter vad som finns hemma. Knäckebrödet fick perfekt konsistens efter att ha varit inne i ugnen med krossade tomater på, det var inte hårt som vanligt knäckebröd men inte heller "degigt" utan perfekt konsistens som en vanlig pizzadeg brukar ha. Detta kommer jag att göra igen!!


Knäckebrödspizza (2-3 personer)


1 stort runt surdegsknäckebröd (eller flera mindre knäckebröd av valfri sort)

2 dl krossade tomater

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 msk torkad oregano


valfri fyllning (jag hade champinjoner, röd paprika, kalamataoliver, tonfisk)

valfri ost (jag hade fetaost)


1. Lägg knäckebrödet på en bakplåt med bakplåtspapper. Bre över krossade tomater, pressad vitlök och torkad oregano.

2. Lägg på valfri fyllning. Smula över valfri ost.

3. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 10-15 min. Ta ut, skär i mindre bitar och servera med en sallad!!


Passar ju även att göra en stor och dela ett gäng som förrätt. Kan varieras i all oändlighet precis som vanlig pizza.


  Med spenat, squash och tomatsallad!


 


       

 
 
Jenny

Jenny

26 februari 2013 21:30

perfekt ju! måste prova :)

http://www.mylittlej.blogg.se

 
Ingen bild

v

27 februari 2013 10:38

Är det inte svårt att skära ut bitar av den? Tycker den borde gå sönder om man tar en kniv å ska skära i knäckebröd som dessutom har fyllning på..? Hur gjorde du för att få sånna fina bitar?

Sofie

27 februari 2013 21:49

Brödet blir ju inte lika hårt som knäckebröd då de krossade tomaterna mjukar upp det (men det blev inte degigt), detta gjorde det lättare att skära i knäckebrödet. Men jag använde en pizzaskärare, en sak med ett vasst hjul som är bra på att skära bitar av just pizza :D

 
Erica

Erica

27 februari 2013 21:48

Då jag är ett stort fan av både surdeg och Leksandsknäcke så måste jag verkligen testa deras surdegsknäcke. Och jag måste även testa din knäckebrödspizza. Den ser ju supergod ut! :-D

http://iryccah.blogg.se

Sofie

27 februari 2013 21:49

Gör det, supergott :D

 
Heléne

Heléne

27 februari 2013 22:08

Ser smarrigt ut, det måste jag testa

http://intimasyd.bloggplatsen.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards