Bakad potatis eller sötpotatis har jag alltid velat testa att laga. Fast det tar ju säkert en timme att få dem mjuka i ugnen. Det har jag aldrig tålamod för (eller jag kommer snarare på det för nära inpå middagen att jag vill ha det), men så såg jag någonstans att man kan baka sötpotatis (och säkert vanlig bakpotatis med) i micron vilket går mycket snabbare, och det blev jättebra. Tanken var att jag skulle göra en kyckling/äpple/curryröra (låter som en udda smakkombination men det är gott ihop) och ha i som fyllning i sötpotatisen, men det gick ju inte att ha någon fyllningen i sötpotatisen insåg jag senare, den var ju fylld med sötpotatis haha, därför serverade jag fyllningen på sidan om. Alltsammans blev jättegott. Självklart kan man bara göra sötpotatisen och ha något annat till, och samma med kyckling/äpple/curryröran.
Bakad sötpotatis med kyckling/äpple/curryröra (1 person)
1 sötpotatis
1 liten kycklingfilé
1/2-1 äpple
3 krm curry
salt
2 msk creme fraiche (eller turkisk yoghurt)
1. Skrubba sötpotatisen. Lägg i en microsäker form. Stick en massa hål i den runt hela med en gaffel. Sätt in i micron på högsta effekt i 8-10 min.
2. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen och genomstek den. Tärna äpplet och fräs med i ett par minuter. Krydda med curry och salt. Rör i 1 msk creme fraiche.
3. När sötpotatisen är mjuk och klar, skär två jack i den. Antingen kan du gröpa ur all fyllningen direkt ur skalet innan servering. Eller så gör du som jag och fyller med 1 msk creme fraiche och några curryäpple-bitar, och gröper ur direkt på tallriken.
4. Ät och njut, servera gärna med en sallad eller rivna rödbetor till som jag gjorde.
Såg precis att jag har gått över gränsen till ett halvt tusen följare på bloglovin. Kul att så många vill följa mig där. Om ni inte gör det ännu kan ni göra det HÄÄÄR så att ni inte missar några nya inlägg :D