Sofies Wellness

Recept: Vårkyckling med apelsin, ingefära och kokosmjölk

Av Sofie - 2013-03-05 19:29


 


Ikväll stod jag för middagen här hemma och det blev en ny supergod kycklingrätt. Den kändes väldigt fräsch och färgerna som användes i var gula/oranga därför fick den namnet vårkyckling. Tanken var att jag skulle ha apelsin i rätten, men när jag skärde i det som jag trodde var en apelsin visade det sig vara en blodapelsin. Men det funkade det med, smakar ju inte så olika, välj själva vad ni vill använda:


Vårkyckling med apelsin, ingefära och kokosmjölk (ca 5 personer)


600 g kycklingfilé

1/2 purjolök

2 tsk riven färsk ingefära

1 apelsin eller blodapelsin (skalet+saften)

2 msk kokosmjölk

salt o peppar


1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn den i en stekpanna.

2. Hacka purjolöken, riv ingefäran och riv apelsinskal och pressa sedan ur saften ur den.

3. Fräs purjolöken och ingefäran med kycklingen i ett par minuter tills purjolöken blivit mjuk.

4. Häll i apelsin (skal+saft) och kokosmjölk. Låt puttra ihop sig en stund.

5. Smaka av med salt o peppar, servera med grönsaker/sallad och quinoa eller liknande!


  Med quinoa, matig sallad (se nedan) och kokta gröna ärtor


Idag gjorde jag även en lite matigare sallad till maten:

  Bladspenat, en bit riven squash, en riven rödbeta, riven färsk ingefära och pumpakärnor     

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards