Ikväll stod jag för middagen här hemma och det blev en ny supergod kycklingrätt. Den kändes väldigt fräsch och färgerna som användes i var gula/oranga därför fick den namnet vårkyckling. Tanken var att jag skulle ha apelsin i rätten, men när jag skärde i det som jag trodde var en apelsin visade det sig vara en blodapelsin. Men det funkade det med, smakar ju inte så olika, välj själva vad ni vill använda:
Vårkyckling med apelsin, ingefära och kokosmjölk (ca 5 personer)
600 g kycklingfilé
1/2 purjolök
2 tsk riven färsk ingefära
1 apelsin eller blodapelsin (skalet+saften)
2 msk kokosmjölk
salt o peppar
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn den i en stekpanna.
2. Hacka purjolöken, riv ingefäran och riv apelsinskal och pressa sedan ur saften ur den.
3. Fräs purjolöken och ingefäran med kycklingen i ett par minuter tills purjolöken blivit mjuk.
4. Häll i apelsin (skal+saft) och kokosmjölk. Låt puttra ihop sig en stund.
5. Smaka av med salt o peppar, servera med grönsaker/sallad och quinoa eller liknande!
Med quinoa, matig sallad (se nedan) och kokta gröna ärtor
Idag gjorde jag även en lite matigare sallad till maten:
Bladspenat, en bit riven squash, en riven rödbeta, riven färsk ingefära och pumpakärnor