I höstas bakade jag en massa olika varianter mellanmålsmuffins. I helgen fick jag för mig att baka ett gäng nya varianter med samma grundrecept. Resulterade i en äpple/kanel-, päron/hasselnöt/vanilj- och jordgubb/lime-variant. Perfekta mellanmål att ha med sig i väskan on-the-go, även bra om man inte har tid att laga/äta frukost hemma för då kan man ju äta dem på vägen. Supergoda och fyllda med bara bra saker! Här får ni först äpple/kanel-varianten:
Mellanmålsmuffins med äpple och kanel (7 st)
1 dl havregryn eller fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
1 dl finriven morot
1 grovrivet äpple (ca 2 dl)
1 mosad banan
1 msk kanel
1 ägg
1 1/2 dl äggvita på dunk (eller 4-5 äggvitor)
1. Blanda ihop allt till en smet.
2. Fördela i ca 7 st muffinsformar.
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
4. Låt svalna, lägg i påsar och frys ner. Perfekta mellanmål som sagt att ha med on the go.
Se tidigare varianter av dessa mellanmålsmuffins här: Hallon/vanilj, Kola/kanel/äpple/morot, Hallon/kardemumma/kokos och Kakao/kaffe/blåbär!
Alla varianter av muffinsarna!!! De andra recepten kommer :D