Dagens frukost:
x Frukostchokladkaka med bärsylt (varma mosade hallon+blåbär), en klick jordnötssmör och en klick cashewsmör
Frukostchokladkaka (1 person)
1/2-3/4 dl havregryn
1 stor mosad banan
1 1/2 msk kakao
1 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
2 ägg
1. Blanda allt i en djup microsäker skål.
2. Sätt in i micron på högsta effekt i ca 2-2.30 min eller tills den stelnat.
3. Vänd upp på ett fat. Toppa med vad du vill. Men bärsylt och nötsmör var supergott!!
Idag vaknade jag upp och var sugen på något chokladigt. Så det fick bli denna goda sak till frukost. Inte supersöt, men precis lagom för frukost. Passar ju bra till mellis med förutom frukost, man kan ju göra en halv "sats" om man inte vill ha så mycket. Jag har gjort massa liknande muffins, kakor, microgröter innan så det var bara att blanda ihop lite. Havregryn+ägg+mosad banan blir alltid bra ihop, om ni kollar i många av mina bakrecept är det grunden i recepten och sen smaksätter jag lite på humör.
Se några liknande recept här:
Mini äpplekaka med kanel, Mini morotskaka, Mini kanelkaka, Mini äpplekaka med pepparkakskrydda, Mini citron/morot/kanel/kokoskaka, Mini päronkaka med choklad/nötsmörslager, Mini blåbärskaka med saffranssås och Mini jordnötskaka med hallon
Ha en fin dag, och kika in på onsdagsutmaningen nedan :D