Sofies Wellness

Recept: Frukostchokladkaka

Av Sofie - 2013-03-13 07:43


 


Dagens frukost:

x Frukostchokladkaka med bärsylt (varma mosade hallon+blåbär), en klick jordnötssmör och en klick cashewsmör


Frukostchokladkaka (1 person)


1/2-3/4 dl havregryn

1 stor mosad banan

1 1/2 msk kakao

1 krm bakpulver

1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)

2 ägg


1. Blanda allt i en djup microsäker skål.

2. Sätt in i micron på högsta effekt i ca 2-2.30 min eller tills den stelnat.

3. Vänd upp på ett fat. Toppa med vad du vill. Men bärsylt och nötsmör var supergott!!


Idag vaknade jag upp och var sugen på något chokladigt. Så det fick bli denna goda sak till frukost. Inte supersöt, men precis lagom för frukost. Passar ju bra till mellis med förutom frukost, man kan ju göra en halv "sats" om man inte vill ha så mycket. Jag har gjort massa liknande muffins, kakor, microgröter innan så det var bara att blanda ihop lite. Havregryn+ägg+mosad banan blir alltid bra ihop, om ni kollar i många av mina bakrecept är det grunden i recepten och sen smaksätter jag lite på humör.


Se några liknande recept här:

Mini äpplekaka med kanel, Mini morotskaka, Mini kanelkaka, Mini äpplekaka med pepparkakskrydda, Mini citron/morot/kanel/kokoskaka, Mini päronkaka med choklad/nötsmörslager, Mini blåbärskaka med saffranssås och Mini jordnötskaka med hallon


 


Ha en fin dag, och kika in på onsdagsutmaningen nedan :D


 
 
Annie

Annie

13 mars 2013 09:13

Vilken lyx att börja dagen med choklad :)

http://liveitloveit.shapemeup.se

 
Victoria

Victoria

13 mars 2013 09:33

Vilken lyx med chokladkaka på morgonen! ;)

http://springaren.blogg.se

 
Johanna

Johanna

13 mars 2013 09:57

Såg ju inte dåligt ut den där! Mums :)

http://jwes.shapemeup.se

 
Ingen bild

veronica

13 mars 2013 11:37

Går mikrokakorna att göra i ugn också? Jag har tyvärr ingen micro hemma...

Sofie

13 mars 2013 13:07

Det går säkert, sätt in på kring 200 grader i ugnen tills den stelnat (kanske tar 15-30 min)

 
Ingen bild

Tezz

13 mars 2013 12:59

Gott det ser ut. Jag har försökt börja använda kakao mer och mer, men tycker alltid jag behöver så mycket för att få det att smaka choklad. Har nu köpt en rå variant som är ekologisk. Vad använder du för någon?

Sofie

13 mars 2013 13:08

Jag använder "vanlig" som man köper i mataffären med ett öga på förpackningen!

 
Ingen bild

Louise

13 mars 2013 21:40

Ville bara säga att jag tycker du verkar vara en otroligt smart och klarsynt tjej. Vill nästan tillägga "för din ålder" men jag vet ju att alla människor mognar väldigt individuellt. Känner mig kanske bara gammal själv (är dock bara 19 haha, men förväntar mig fortfarande att folk som är yngre än mig är mer barn än vad jag är) oj inte spåra ut nu... Hur som helst, jag gillar din blogg skarpt! Vettiga inlägg med uppfinningsrika måltider :D

Sofie

14 mars 2013 20:10

Tack :D

 
Ingen bild

Åsa

14 mars 2013 19:56

Tack för dina fina recept. Man får verkligen så mycket inspiration av din blogg. Chokladkakan var kanongod, åt den som efterrätt nu ikväll. Gjorde den i vanlig ugn, 200 gr och ca 10-15 min och den blev jättebra.

Sofie

14 mars 2013 20:09

Kul att du tyckte om det och min blogg :D

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards