Sofies Wellness

Recept: Nyttigare chokladpraliner med hallon och cashewcrunch

Av Sofie - 2013-03-15 14:00


Här kommer ett smarrigt tips på fredagsgottis:


Sugen på något chokladigt och sött som smälter i munnen? Då ska du testa receptet nedan. När jag gjorde det var tanken från början att jag skulle mixa kokosflingorna/kokoschipsen tills det blev kokossmör som jag läst om på flera bloggar och sedan göra hemmagjord choklad (liknande detta recept) men jag misslyckades då mina kokosflingor bara fastnade på kanten hela tiden av matberedaren och vill aldrig bli till något smör. Så jag började spä det med vatten, men det ändå inte smörigt, men det blev ganska finfördelat ändå. Istället för att slänga det fick jag exprimentera med att göra något annat med det, och då blev det till slut dessa chokladpraliner. Supergoda, och bara fyllda med massa nyttighter. Enjoy :D


Nyttigare chokladpraliner med hallon och cashewcrunch (ca 20 st)


2 dl kokosflingor eller kokoschips

5 msk vatten

4 msk kakao

3 msk agave eller honung

1 1/2 dl hallon

1 tsk vaniljpulver

3/4 dl cashewnötter

kakao att rulla i


1. Mixa i en matberedare kokosflingorna/chipsen så att det blir nästan som en vätska/kräm. Detta tog ganska lång tid. Späd även med vattnet så blir det enklare, men som sagt jag misslyckades med att få det till ett kokossmör som var tanken, det räcker alltså att få det ganska finfördelat.

2. Mixa sedan med kakao, agave/honung, hallon och vaniljpulver tills att det hela blir en krämig massa. Smaka av.

3. Precis i slutet mixa med cashewnötterna jättekort, så att smeten blir full av crunchiga cashewnötter.

4. Fördela smeten i "isformar". Sätt in i frysen tills de stelnat, tar ca 3-5 timmar.

5. Ta ut och rulla i kakao. Ät och njut, och de som inte äts upp då; förvara i en burk i frysen, och ta ut en stund innan de ska avnjutas!!






Trevlig helg på er :D

 
 
Linda

Linda

17 mars 2013 10:45

åhh vad gott det ser ut. ska lätt testa någon dag:D du ska veta att jag uppskattar din blogg sjukt mycket, :) alltid så bra recept och tips!! kram på dig!

http://peanutbutter.blogg.se

Sofie

17 mars 2013 20:18

Tack :) kram

 
Ingen bild

Hanna

3 april 2013 11:50

Ska det vara osaltade chasewnötter eller saltade?? Ska nämligen testa att göra dom nu!!:)

Sofie

6 april 2013 20:27

Osaltade hade jag, men det fungerar säkert även med saltade :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards