Sofies Wellness

Recept: Raw cashew/basilika/soltorkade tomater sås och sötpotatismos med kokosmjölk

Av Sofie - 2013-03-15 20:38


 



Kvällens middag:

x Hälleflundra i ugn med sötpotatismos, kokt broccoli och en raw cashew/basilika/soltorkade tomater sås


Denna fredagskväll gjorde vi en riktig lyxmiddag. Så underbart gott alltihop, särskilt den råa såsen kunde jag inte sluta äta av :P Att göra sås på grund av cashewnötter blev supergott, det kommer ni få se mer av i framtiden. Här kommer iallafall den sås jag gjorde idag:


Raw cashew/basilika/soltorkade tomater sås (4-6 personer)


1 1/2 dl cashewnötter

10 st soltorkade tomater

1 kruka färsk basilika

1 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja


1. Om tid finns får du gärna låta cashewnötterna ligga i en skål med vatten i ca 15 min så blir det lite mjukare att mixa (annars kör på direkt på steg 2)

2. Mixa nötterna i en matberedare tills det blir krämigt.

3. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper så all överflödig olja sugs upp. Plocka alla bladen från basilikan.

4. Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och olivolja med nötterna tills det hela blivit en jämn sås.

5. Servera med vad du vill!


  Denna sås bara måste ni pröva :D


Sötpotatismoset gjorde jag som vanligt, dvs. skalade sötpotatis, skar i mindre bitar och kokade dem tills de blev mjuka och gick att mixa till ett mos med en stavmixer. Men idag mixade jag även med en rejäl skvätt kokosmjölk, då blev det ännu godare än vanligt. Det måste ni också pröva! Beräkna ca 1/2-1 sötpotatis per person beroende på hur stora de är och hur hungriga ni är.


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards