Jag bakade som jag redan har visat flera varianter mellanmålsmuffins häromveckan. Goda, nyttiga och perfekta att ha med i väskan och äta när man behöver fylla på med energi.
Mellanmålsmuffins med päron, hasselnötter och vanilj (8 st)
1 dl havregryn eller fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
1 dl finriven morot
1 grovrivet päron (ca 2 dl)
1 1/2 mosad banan
1 dl grovhackade hasselnötter (helst rostade, men naturella går det med)
2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 1/2 dl äggvita på dunk (eller 4-5 äggvitor)
1. Blanda ihop allt till en smet.
2. Fördela i ca 8 st muffinsformar.
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
4. Låt svalna, lägg i påsar och frys ner. Perfekta mellanmål som sagt att ha med on the go.
Se tidigare varianter av dessa mellanmålsmuffins här: Äpple/kanel, Hallon/vanilj, Kola/kanel/äpple/morot, Hallon/kardemumma/kokos och Kakao/kaffe/blåbär!
Och använd helst silikonformar så att inte muffinsarna fastnar i pappersmuffinsformarna. Finns att köpas på t.ex Clas Ohlsson, dyrare än pappersformar, men dessa kan man ju använda om och om och om igen så i längden tjänar man på det!!