Till onsdagens soppa bakade jag bröd. Och det var inte vilket sorts bröd som helst utan ett kokosbröd. Kokosgalen som jag är tyckte jag såklart att det var jättegott. Receptet är taget från Emmas blogg.
Kokosbröd (1 st)
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
några krm salt (jag hade inte det, men det hade varit gott)
1/2 dl kokosolja eller 50 g smör
5 ägg
valfria frön som solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön
1. Blanda ihop kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
2. Smält kokosoljan/smöret och rör ner bland de torra ingredienserna.
3. Vispa äggen i en annan bunke fluffigt. Rör ihop innehållet i de båda bunkarna. Vispa lite till.
4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform. Toppa med valfria frön.
5. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min!
6. Skär upp i skivor, ät och njut.
Hela familjen älskade det så detta kommer jag att göra igen. Nu gjorde jag det i form av en tunn limpa. Nästa gång ska jag testa att göra det i form av frallor eller "tekakor".
I detta recept är det ju en del "konstiga" saker som kokosmjöl och fiberhusk som man kanske inte har hemma. I just detta recept går nog inte dessa ingredienser att utesluta eller byta ut mot andra. Ni finner ingredienserna i vissa större mataffärer, i hälsokostbutiker och på nätet som Bodystore :D (hehe jag vet att ni kommer fråga detta så därför skriver jag svaren innan ni hinner ställa frågorna)
Jag hoppas ni får en fin söndag!!