Sofies Wellness

Recept: Kokosbröd

Av Sofie - 2013-03-24 11:00



Till onsdagens soppa bakade jag bröd. Och det var inte vilket sorts bröd som helst utan ett kokosbröd. Kokosgalen som jag är tyckte jag såklart att det var jättegott. Receptet är taget från Emmas blogg.


Kokosbröd (1 st)


1 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

några krm salt (jag hade inte det, men det hade varit gott)

1/2 dl kokosolja eller 50 g smör

5 ägg

valfria frön som solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön


1. Blanda ihop kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.

2. Smält kokosoljan/smöret och rör ner bland de torra ingredienserna.

3. Vispa äggen i en annan bunke fluffigt. Rör ihop innehållet i de båda bunkarna. Vispa lite till.

4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform. Toppa med valfria frön.

5. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min!

6. Skär upp i skivor, ät och njut.


Hela familjen älskade det så detta kommer jag att göra igen. Nu gjorde jag det i form av en tunn limpa. Nästa gång ska jag testa att göra det i form av frallor eller "tekakor".





I detta recept är det ju en del "konstiga" saker som kokosmjöl och fiberhusk som man kanske inte har hemma. I just detta recept går nog inte dessa ingredienser att utesluta eller byta ut mot andra. Ni finner ingredienserna i vissa större mataffärer, i hälsokostbutiker och på nätet som Bodystore :D (hehe jag vet att ni kommer fråga detta så därför skriver jag svaren innan ni hinner ställa frågorna)


Jag hoppas ni får en fin söndag!!

 
 
signe

signe

24 mars 2013 12:09

Åh detta måste jag testa, blev det lika luftigt som det ser ut?
måste vara väldigt gott och mättande?:)

http://Signesgoda.blogg.se

Sofie

24 mars 2013 20:51

Gör det :) Det blev väldigt luftigt samtidigt som det var gott och mättande!

 
Ingen bild

moi

24 mars 2013 12:27

Tror du att man kan frysa detta brödet? :) toppen blogg!

Sofie

24 mars 2013 20:50

Tack :) Det kan du!

 
Ingen bild

Jacqueline

24 mars 2013 12:49

Kan man byta kokosmjölet mot mandelmjöl eller liknande ifall man inte har kokosmjöl? :)

Sofie

24 mars 2013 20:50

Nej jag tror tyvärr inte det. Kokosmjöl suger väldigt mycket vätska jämfört med andra mjöl och det binder också brödet. Och även kokossmaken i detta fall är viktig :)

 
Ingen bild

maja

24 mars 2013 18:03

Hej! Tror du det skulle gå att byta ut smöret mot rapsolja?

Sofie

24 mars 2013 20:49

Det tror jag :)

 
Jill

Jill

24 mars 2013 20:39

Wow! Jag måste pröva baka det där, ser himlans gott ut! :D

http://jillberger.info

Sofie

24 mars 2013 20:49

Gör det :)

 
Ingen bild

P

29 mars 2013 17:13

hur gick det att göra frallor på?

Sofie

6 april 2013 20:30

Jag har inte testat :)

 
Ingen bild

Lina

1 augusti 2013 17:19

Tips på något annat man kan använda istället för fiberhusk? :)
älskar din blogg!

Sofie

4 augusti 2013 11:26

Tack vad ku att du gör det :) I just detta recept tror jag att man måste använda fiberhusk eftersom det binder ihop brödet så bra!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards