Sofies Wellness

Recept: Torsk i ägg- och grönkålssås

Av Sofie - 2013-03-27 20:02


 


Idag lagade jag kvällens middag här hemma. Det blev torsk i en ägg/grönkålssås. Blev supergott! Egentligen hade jag tänkt använda mig av spenat men vi hade inte det hemma så det fick bli grönkål istället. Man kan ta vad man vill, smakar ju lite olika bara!


Torsk i ägg- och grönkålssås (4 personer)


4 torskbitar ā ca 140 g (eller annan vit fisk)

salt o peppar

4 ägg

2 dl fryst grönkål eller spenat

1/2 dl grädde


1. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills fisken är genomgjord, ca 15 min på 175 grader (vår var halvfryst så jag hade den inne i 20 min på 200 grader).

2. Koka äggen i 6-7 min. Skala dem och hacka i småbitar.

3. Fräs grönkål/spenat i en kastrull. Häll i grädde och låt puttra upp. Rör i ägghacket. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera såsen med fisken, grönsaker och kokt potatis/bulgur/liknande!


 


     


Trevlig kväll! Här är det plugg som gäller, bara en dag kvar i skolan och sen är det påsklov :D

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards