Jag bakade som jag redan har visat flera varianter mellanmålsmuffins häromveckan. Goda, nyttiga och perfekta att ha med i väskan och äta när man behöver fylla på med energi.
Mellanmålsmuffins med jordgubb och lime (6 st)
1 dl havregryn eller fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
1 dl finriven morot
1 1/2 dl tinade mosade jordgubbar
rivet skal från 1 lime
1 mosad banan
1 ägg
3/4 dl äggvita på dunk (eller 2-3 äggvitor)
1. Blanda ihop allt till en smet.
2. Fördela i ca 6 st muffinsformar (helst silikon så fastnar smeten inte i formarna).
3. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
4. Låt svalna, lägg i påsar och frys ner. Perfekta mellanmål som sagt att ha med on the go.
Se tidigare varianter av dessa mellanmålsmuffins här: Äpple/kanel, Hallon/vanilj, Päron/hasselnöt/vanilj, Kola/kanel/äpple/morot, Hallon/kardemumma/kokos och Kakao/kaffe/blåbär!