En supergod laxrätt som jag gjorde för några veckor sedan. Ingefära+lax+kokosmjölk+tomat är underbart ihop:
Ingefäralaxsås med tomat och kokosmjölk (4-5 personer)
4 schalottenlökar (eller 1 gul lök)
2 vitlöksklyftor
2-3 morötter
2-3 tsk torkad ingefära
500 g krossade tomater
2 dl kokosmjölk
4 laxbitar (ca 520 g)
1 broccoli
salt o peppar
1. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Skala och skär morötter i "mynt".
2. Fräs först löken i en större kastrull, och fräs sedan med vitlöken och morötterna i några minuter.
3. Häll i ingefära, krossade tomater och kokosmjölk. Låt puttra upp.
4. Skär laxen i mindre kuber. Skölj broccolin och skär i mindre bitar. Och skär inte bara upp blombuketterna, stora delar av stammen kan man också äta (onödigt att slänga den ju), krispig och god.
5. Lägg i laxen och broccolin. Låt koka ihop sig så att laxen blir genomkokt och broccolin mjuk.
6. Smaka av med salt o peppar, och ev. mer ingefära!! Servera med vad du vill.