Sofies Wellness

Recept: Ingefäralaxsås med tomat och kokosmjölk

Av Sofie - 2013-04-01 16:00



En supergod laxrätt som jag gjorde för några veckor sedan. Ingefära+lax+kokosmjölk+tomat är underbart ihop:


Ingefäralaxsås med tomat och kokosmjölk (4-5 personer)


4 schalottenlökar (eller 1 gul lök)

2 vitlöksklyftor

2-3 morötter

2-3 tsk torkad ingefära

500 g krossade tomater

2 dl kokosmjölk

4 laxbitar (ca 520 g)

1 broccoli

salt o peppar


1. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Skala och skär morötter i "mynt".

2. Fräs först löken i en större kastrull, och fräs sedan med vitlöken och morötterna i några minuter.

3. Häll i ingefära, krossade tomater och kokosmjölk. Låt puttra upp.

4. Skär laxen i mindre kuber. Skölj broccolin och skär i mindre bitar. Och skär inte bara upp blombuketterna, stora delar av stammen kan man också äta (onödigt att slänga den ju), krispig och god.

5. Lägg i laxen och broccolin. Låt koka ihop sig så att laxen blir genomkokt och broccolin mjuk.

6. Smaka av med salt o peppar, och ev. mer ingefära!! Servera med vad du vill.


Quinoa och riven squash :D

 
 
Edie

Edie

1 april 2013 22:25

Det där lät jättegott! Tror jag ska testa att laga det redan imorgon faktiskt :)

http://edies.se

 
Trollmamma

Trollmamma

2 april 2013 10:17

Jag älskar lax, ingefära, tomat och kokos, så det här bara jag MÅSTE laga!
Du gör många saker som är helt i min smak, uppskattas! :)

http://trollcafeet.wordpress.com

 
Viccy

Viccy

2 april 2013 17:07

Din mat allstå... Heaven! :)

http://springaren.blogg.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards