Igår till kvällsmellis gjorde jag någon form av mini kakor/muffins och topping. Smaskens! Lite söta, men annars mest smakrika, om man vill ha de sötare kan man söta dem med honung/agave/stevia/kokossocker/liknande.
Mini sötpotatis/kokoskakor med hallon/mesquitetopping (1 person)
1/2 dl äggvita
2 msk bakat sötpotatismos
1/2 tsk kanel
1 krm bakpulver
2-3 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
ev. lite sötning som honung/agave/stevia/kokossocker/liknande
8 hallon
2-3 msk keso eller kvarg
2 krm mesquite
1. Blanda ihop äggvita, sötpotatismos, kanel, bakpulver, kokosmjöl och vaniljpulver. Smaka av, ev. kan du söta dem om du vill ha dem sötare och mer fika/efterrättsliknande.
2. Fördela i tre mindre muffinsformar, de ska vara lite mer än halvfulla. Micra på högsta effekt i micron tills de stelnar, ca 1-1.30 min.
3. Blanda ihop hallon, kesokvarg och mesquite. Toppa röran på muffinsen!
Bakat sötpotatismos (för ca 2 msk som jag hade i receptet nedan): Ta ca 1/4 sötpotatis. Sätt in i micron på högsta effekt tills den blivit bakad/mjuk/går att mosa med en gaffel. Tog ca 3 min för mig.