Igår var jag på släktmiddag hos farmor. Vi åt en massa god cateringmat, men de måste ha blivit något fel för det blev verkligen massor av mat över. Så vi fick alla som var där en hel del rester med hem. Till middag idag fick det bli lax, kyckling och sallad från igår. Men sen rev vi morötter också och jag lagade en god bulgurröra. Ett livsmedel som jag har börjat gilla starkt är fänkål så jag hade det i och sen så hade jag även i citronsaft för en syrlig och fräsch smak samt tomatpure. Jag älskar vanlig bulgur, men det blir alltid lite godare om man kokar den med något.
Syrlig bulgur med fänkål och tomat (ca 3 personer)
1 fänkål
1 1/2 dl okokt bulgur
3 dl vatten
1/2 dl tomatpure
saften ur 1 citron
salt o peppar
1. Skala bort och släng översta lagret av fänkålen om det inte är väldigt fräscht. Hacka resten till småbitar.
2. Fräs fänkålen i ca 5 min med olja.
3. Häll i bulgur och vatten. Låt koka upp.
4. Rör i tomatpure och citronsaft. Låt puttra på svag värme under lock tills vattnet har kokat bort.
5. Smaka av med salt och peppar!
Passar väldigt bra med kyckling och fisk.