Sofies Wellness

Recept: Frukostbars med bär och kardemumma

Av Sofie - 2013-04-09 09:00



När vi flög till Barcelona flög vi tidigt på morgonen, så jag hade med mig lite mat att äta på vägen. Jag gjorde dessa frukostbarser kvällen innan med inspiration från denna blogg. Först tyckte jag att de blev väldigt misslyckade. De skulle göras i micron, och jag micrade och micrade och micrade men de vill aldrig stelna. Dessutom så "jäste" dem in i varandra pga bakpulvret. Efter dryga 12 min i micron fick det var nog även fast att de var ganska kladdiga. Jag skar upp dem i bitar, och lät dem svalna. Då blev de faktiskt mindre kladdiga, och sen fick de stå i kylskåpet under natten. Och sen på morgonen hade de stelnat ganska bra så receptet blev lyckat iallafall. Blev mer som mjuka kakor/bars än hårda bars man köper i butik. Dessutom smakade de väldigt bra vilket ju är minst lika viktigt! Dock om jag skulle göra dem igen så skulle jag göra dem i ugnen på bakplåtspapper, runt 200 grader till de stelnar (kanske tar 20-30 min?).


Frukostbars med bär och kardemumma (ca 8 st)


1 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1 1/2 dl kvarg

1/2 dl kokosflingor

2 dl hallon/blåbär

1/2 msk kardemumma

1 mosad banan


1. Blanda ihop allt till en smet. Klicka ut på en stor tallrik eller på en bakplåt med bakplåtspapper.

2. Micra antingen i ca 12 min tills de stelnar, kolla kring var 3 min så att de inte är inne för länge. Eller sätt in i ugnen på 200 grader tills de stelnar men fortfarande är lite halvkladdiga, jag gissar på 20-30 min.

3. Ta ut och skär direkt i ca 8 bitar. Ät antingen kladdiga och varma som de är eller låt dem svalna och stå i kylen över natten och så har du frukost att bara ta ut ur kylskåpet morgonen efter.


Passar både som frukost och mellanmål, perfekt att ha med sig on-the-go! :D



Jag gjorde först 5 bitar, men sen växte de ihop och sen så skar jag sönder dem till 8 bitar när allt var klart :D Dessa håller sig kring en halv vecka i rumstemperatur och ca en vecka i kylskåp, annars kan man ju alltid frysa ner dem.


 
 
Ingen bild

Josefine

9 april 2013 10:10

Blir så sjukt inspererad av din mat! Tack för detta recept, det blir min nya favvo :)

Sofie

10 april 2013 07:51

Tack själv :)

 
Trollmamma

Trollmamma

9 april 2013 22:25

Ligger bra till att jag gör dessa till nästa vecka. Fast med kanel istf kardemumma, har svårt för kardemumma.

http://trollcafeet.wordpress.com

Sofie

10 april 2013 07:50

Det borde fungera bra med kanel istället för kardemumma :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards