Idag gjorde jag mig ett nytt lyxigare mellanmål när jag kom hem från skolan. Blev underbart gott, detta ska jag göra igen :D Egentligen var det som bananpannkakor bara det att jag hade lite mjöl och kakao i, gjorde en stor "pannkaka" så att det blev en wrap och gräddade den sedan i ugnen istället för i stekpanna. Bara när man hör ugnen kanske man tänker "okej det där tar lång tid" men den var inne i 3 ynka minuter, typ lika lång tid som de tar att koka gröt.
Chokladpannkakswrap med hallonfyllning (1 person)
1 ägg
1/2 mosad banan
1 msk valfritt mjöl (jag tog havregrynsmjöl)
2 tsk kakao
lite kokosolja eller rapsolja (smakfri)
1 näve hallon
1/2-1 dl kvarg eller turkisk yoghurt (beroende på hur hungrig du är)
ev. lite vaniljpulver
1. Blanda ihop ägg, mosad banan, mjöl och kakao.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Olja in bakplåtspappret (kanske fungerar utan, men jag vågade inte prova pga risken att den fastnar utan något fett). Häll smeten i en cirkel på bakplåtspappret.
3. Grädda i ugnen på 225 grader i 3-4 min.
4. Blanda ihop hallon, kvarg och vaniljpulver.
5. Bre röran över pannkakswrapen. Rulla till en rulle. Ät och njut!
Som de flesta recept går även detta att variera på miljoner olika sätt. Man kan byta ut kakaon och istället ha i citruskal eller kanske kaffepulver? Hallonen i röran kan man ju byta ut mot vilka bär eller frukter som helst.
Trevlig kväll :D