I Barcelona åt vi en massa ute på restaurang. På ett av ställena vi åt på serverade de underbar wok. Man fick konstruera sin egen wok genom att välja till egna ingredienser, och den jag åt var jättegod. Så idag till lunch försökte jag göra en likadan. Och jag lyckades väldigt bra med att härma, det blev supergott! Istället för nudlar/ris så hade de som grund vitkål , alger och andra mer vanliga grönsaker. Jag köpte faktiskt hem ett paket alger från deras matbutik, men när jag skulle laga nu så såg jag att det skulle ligga i blöt en timme. Till dagens lunch fick det då bli bladspenat istället för alger. Supergott iallafall. Vitkål är en grönsak jag nästan aldrig har lagat med innan, men den var grym att ha som grund i wok, liknande kommer jag att göra igen.
Het kycklingwok med vitkål, tomat och kokosmjölk (2 personer)
2 mindre kycklingfiléer eller 1 stor
3 stora nävar fryst bladspenat (eller vanlig spenat eller alger)
4-5 dl grovhackad vitkål
1-2 morötter skurna i mindre bitar
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl krossade tomater
1/2-3/4 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
salt o peppar
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en större stekpanna.
2. Lägg i bladspenat, vitkål och morötter och låt fräsa med ca 3-5 min. Pressa i vitlöken.
3. Häll i krossade tomater, kokosmjök och sambal oelek. Låt allt puttra ihop sig till kycklingen är genomgjord.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera i djupa skålar (precis som de gjorde på restaurangen jag var på)!