Jag hinner sällan laga middagen här hemma nuförtiden, vi har så mycket i skolan. Men idag hann jag. Det blev en smarrig lövbiffswok, egentligen hade jag tänkt ha i soja, men så upptäckte jag att den var slut så då fick det bli tahini istället, passade underbart bra tillsammans med de andra smakerna i woken.
Lövbiffswok med vitkål, tahini, ingefära och sesamfrön (ca 4-5 personer)
4 dl hackad vitkål
2-3 morötter
8 champinjoner
ca 560 g lövbiff
1 msk torkad ingefära
1/2 dl sesamfrön
1 dl tomatpure
1 1/2 dl kokosmjölk
1 msk tahini (sesampasta)
1. Grovhacka vitkålen. Skala morötter och skär i "mynt". Skölj champinjonerna och skär i mindre bitar.
2. Fräs vitkål, morötter och champinjoner i ca 3-5 minuter i en stor stekpanna. Under tiden strimla lövbiffen i mindre bitar.
3. Fräs med lövbiffen så att den bryns.
4. Rör i ingefära, sesamfrön, tomatpure, kokosmjölk och tahini. Låt allt puttra ihop sig i ca 5-10 min!
5. Servera med quinoa/bulgur/ris/liknande och en grön sallad!!
Det här var verkligen supergott. Jag har haft lite svårt för tahini innan, men i Barcelona upptäckte jag en röra som heter babaganoush som var helt underbar som innehåller tahini (måste göra det själv någon dag) och då började jag gilla smaken mer. I denna rätt ger tahinin bara en väldig mild smak, och det blev precis lagom. Om någon undrar så använder jag tahini av märket Monki, och det har jag köpt i en vanlig mataffär.