Sofies Wellness

Recept: Nyttiga chokladbars

Av Sofie - 2013-05-02 14:00



Förra veckan bakade jag underbara chokladbars. Goda, perfekt krämig konsistens och naturligt söta. Bra med snabba kolhydrater och proteiner vilket gör det till ett perfekt efterträningsmål. Passar även som vanligt mellanmål eller som en nyttigare fika. Inspiration kommer från en av mina favoritbloggare Emma, men jag har ändrat lite med måtten då jag inte hade tillräckligt av allt hemma samt tillsatte jag kaffepulver för svag kaffesmak och en msk hampaprotein då jag har haft det liggandes hemma länge utan att veta vad jag ska ha det i. Jag har redan skymtat med barsen på instagram, flera ville ha receptet och här kommer det:


Nyttiga chokladbars (ca 12 st)


10-12 dadlar

1 banan

1 dl fiberhavregryn

1/2 dl kakao

1/2-3/4 dl kvarg

1 dl äggvita

1 tsk bakpulver

1 tsk kaffepulver (bryggkaffepulver helt enkelt, kan uteslutas om man inte gillar kaffe)

1/2 tsk vaniljpulver

ev. 1 msk hampaprotein (kan uteslutas)


1. Mixa allting noga till en slät smet. Smaka av.

2. Lägg ett bakplåtspapper i en mindre bakform. Häll i smeten.

3. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. (Glöm inte att sedan slicka all den goda smeten från bunken och matberedarens alla delar.)

4. Ta ut och låt svalna något. Skär sedan i lämpligt stora bitar.

5. Förvaras i kylskåp eller frys!




 
 
Marja - Baka Sockerfritt

Marja - Baka Sockerfritt

2 maj 2013 21:08

Det här är ett recept i min stil! Perfekt som mellis även om man inte är hemma.

http://bakasockerfritt.se

 
Annie

Annie

3 maj 2013 21:28

Dem såg jättegoda ut! Ska prova att göra det nån dag :-) tack för receptet:-)

http://cupcakes-ochannat.bloggplatsen.se

Sofie

4 maj 2013 10:54

Testa :)

 
Ingen bild

Alina

5 maj 2013 22:08

Miammm! :-* I want a piece! :*

 
Ingen bild

en tjej som inte gillar kvarg

7 maj 2013 15:34

vad skulle man kunna ha istället för kvarg?

Sofie

7 maj 2013 18:05

Turkisk yoghurt :)

 
Ingen bild

Lisa

24 oktober 2013 16:26

Ser otroligt gott ut! Ska det vara färska eller torkade dadlar?
Och förresten, vilken underbar blogg du har! Jag har precis hittat den och hoppas att blogglusten kommer tillbaka snart igen :)

Sofie

5 januari 2014 20:56

Tack :) Färska dadlar ska det vara

 
Ingen bild

olivia

8 november 2013 21:36

vad skulle man kunna ha istället för dalartror du? :)

Sofie

5 januari 2014 20:57

Fikon kanske? Någon torkad frukt i alla fall, dock ger de ju lite olika smak men det viktiga är att de sötar barsen :D

 
Ingen bild

Johanna

19 januari 2014 18:24

Hur förvarar du dessa? Låter gudomligt gott :)

Sofie

25 januari 2014 19:32

Kylskåp :)

 
Ingen bild

Matilda

15 februari 2014 16:04

Hur stor plåt använder du? :)

Sofie

19 februari 2014 18:10

ca 15x30 cm :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards