Förra veckan bakade jag underbara chokladbars. Goda, perfekt krämig konsistens och naturligt söta. Bra med snabba kolhydrater och proteiner vilket gör det till ett perfekt efterträningsmål. Passar även som vanligt mellanmål eller som en nyttigare fika. Inspiration kommer från en av mina favoritbloggare Emma, men jag har ändrat lite med måtten då jag inte hade tillräckligt av allt hemma samt tillsatte jag kaffepulver för svag kaffesmak och en msk hampaprotein då jag har haft det liggandes hemma länge utan att veta vad jag ska ha det i. Jag har redan skymtat med barsen på instagram, flera ville ha receptet och här kommer det:
Nyttiga chokladbars (ca 12 st)
10-12 dadlar
1 banan
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl kakao
1/2-3/4 dl kvarg
1 dl äggvita
1 tsk bakpulver
1 tsk kaffepulver (bryggkaffepulver helt enkelt, kan uteslutas om man inte gillar kaffe)
1/2 tsk vaniljpulver
ev. 1 msk hampaprotein (kan uteslutas)
1. Mixa allting noga till en slät smet. Smaka av.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en mindre bakform. Häll i smeten.
3. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. (Glöm inte att sedan slicka all den goda smeten från bunken och matberedarens alla delar.)
4. Ta ut och låt svalna något. Skär sedan i lämpligt stora bitar.
5. Förvaras i kylskåp eller frys!